Včeraj je v BTC Cityju potekal sprejem kajakaša Nejca Žnidarčiča, ki si je v maju priboril zlato odličje na Evropskem prvenstvu v šprintu na divjih vodah in v tej disciplini že četrtič v karieri osvojil naslov evropskega prvaka. Ob izjemnem športnem dosežku so v družbi BTC, ki Nejca Žnidarčiča ponosno podpira na njegovi športni poti, kajakašu podelili denarno nagrado.

V Trnovem ob Soči je sredi maja potekalo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, na katerem so se v šprinterskem spustu na divjih vodah v prvo peterico uvrstili kar štirje slovenski kajakaši, med njimi tudi Nejc Žnidarčič, ki si je zlato odličje priboril kljub zlomljenemu rebru. Tekmovalec se je dan pred tekmo nesrečno poškodoval, izpustil klasični spust in ekipno tekmo ter ob protibolečinski terapiji nastopil v svoji paradni disciplini in osvojil naslov evropskega prvaka. Ob izjemnem dosežku mu je mag. Damjan Kralj, član uprave in direktor za trženje in marketing v družbi BTC, v prostorih Kristalne palače izročil ček v višini 2.000 evrov.

Nejc Žnidarčič, ki je poleg štirih osvojenih naslovov evropskega prvaka tudi trikratni svetovni prvak, je v začetku junija blestel še na tekmi svetovnega pokala. Kajakaš, ki je letos štartal že v osmih šprintih in prav v vseh tudi zmagal, je v tej sezoni zanesljivo močan konkurent za nadaljnja odličja. Že konec septembra bodo zanj ponovno stiskali pesti, saj ga, skupaj s slalomskim, čaka Svetovno prvenstvo v sprintu na divjih v La Seu d’Urgellu.

Podelitev nagrade Nejcu Žnidarčiču

Foto : Aljaž Munda