V začetku julija je ultramaratonski kolesar Marko Baloh obiskal počitniški dom Vila Šumica v Kranjski Gori, kjer otroci preživljajo varne in vesele počitnice v organizaciji in izvedbi ZPM Ljubljana Moste Polje, ter otrokom predal 12 koles in čelad, ki jih bodo lahko uporabljali v času njihovega počitnikovanja. Sredstva za nakup koles so bila zbrana na januarskem dobrodelnem dogodku 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom v Športnem centru Millenium ter s pomočjo SMS donacij, nakup 5 koles in čelad pa je z donacijo omogočila družba BTC.

»Ko naš priznani in uspešni kolesar Marko Baloh s svojo ekipo zavrti pedala kolesa za dober namen, podprejo pa ga še vodstvo BTC in vodstvo Milleniuma, nastane plemenita zgodba.« Tako je ob predaji koles povedala Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Predaja koles namreč predstavlja še zadnje dejanje dobrodelne akcije, ki je potekala januarja letos v okviru 24-urnega dobrodelnega kolesarjenja z Markom Balohom. Tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je bila letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje z namenom nakupa koles, ki jih bodo otroci lahko koristili na letovanjih v počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski Gori.

Obiskovalci in podporniki so takrat s skupnimi močmi zbrali sredstva v višini 712 evrov, sredstva za nakup dodatnih 5 koles in čelad pa je prispevala družba BTC, ki tudi sicer v duhu družbene odgovornosti iz leta v leto namenja podporo organizacijam, posameznikom, dogodkom in projektom tako na področju športa, kulture, izobraževanja kot tudi humanitarnim projektom.