Danes je v BTC Cityju potekal sprejem telovadke Teje Belak, ki je na Evropskih igrah v Minsku dosegla uspeh kariere in osvojila zlato medaljo v preskoku. Ob izjemnem športnem dosežku so v družbi BTC, ki je tudi osebna sponzorica Teje Belak, tako telovadki kot njenemu trenerju Andreju Mavriču podelili denarno nagrado. Nagradi je podelil mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor v družbi BTC.

Letošnje druge Evropske igre so potekale v beloruskem Minsku med 21. in 30. junijem. Med športniki, ki so zastopali Slovenijo v kar 13 športnih panogah, so bili tudi izjemni posamezniki, ki jih na njihovi športni poti podpira družba BTC. Med njimi je tudi Teja Belak, ki je poskrbela, da tudi na letošnjih Evropskih igrah Slovenija ni ostala brez zlate medalje v gimnastiki. Pred štirimi leti je na EI v Bakuju zlato medaljo osvojil Sašo Bertoncelj, letos pa je Teja Belak ta uspeh ponovila v njeni paradni disciplini, preskoku.

Na sprejemu sta bili tudi Adela Šajn, ki je na Evropskih igrah dosegla 5. mesto, in Tjaša Kysselef, ki pa v finalu žal ni mogla tekmovati, zaradi pravil, ki omejujejo udeležbo na eno tekmovalko na posameznem orodju iz države.

Naslednji izziv Teje Belak je svetovno prvenstvo, na katerem bo lovila tudi normo za olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Tokiu.

 

Teja Belak - zlata medalja na EI Minsk 2019

Foto : Studio Bomba