Včeraj je v BTC Cityju potekal sprejem smučarskega skakalca Timija Zajca, ki je tudi v poletnem času kar štirikrat poletel na stopničke. V začetku julija se je namreč za skakalce začela poletna sezona, v katero je Timi Zajc vstopil v odlični formi. Izvrstnega Timija Zajca na njegovi športni poti že od leta 2018 podpira tudi družba BTC, zato so mu za izjemne uspehe v poletni sezoni v BTC Cityju pripravili sprejem v BTC Cityju. Timija Zajca je v imenu družbe BTC sprejel Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj.

Komaj 19-letni Timi Zajc je pogumno poletel v poletno sezono, ki se je začela s celinskim pokalom. V Kranju je Timi na prvi tekmi celinskega pokala osvojil prvo, na drugi pa za las zgrešil najvišjo stopničko in se uvrstil na drugo mesto.

Poletna sezona se je nadaljevala z otvoritvijo poletne velike nagrade, ki se odvija od začetka julija in se bo zaključila 5. oktobra. Že tradicionalno je prva tekma potekala v poljski Wisli, kjer je Timi Zajc na posamični tekmi ugnal konkurenco, se povzpel na najvišjo stopničko in s tem zapisal svojo prvo poletno zmago med elito. Tudi v Franciji je bil Timi Zajc nedosegljiv za konkurenco in v Courchevelu, na tretji letošnji posamični tekmi skakalcev za točke poletne velike nagrade, znova zasedel prvo mesto in prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade. Manj sreče in kar nekaj težav je imel na naslednji tekmi v Zakopanah, kjer je v skupnem seštevku pristal na 7. mestu.

A poletna sezona še ni končana. Za Timija Zajca bomo držali pesti že v začetku oktobra, ko ga čaka še zadnja tekma poletne velike nagrade, ki se bo odvijala v nemškem Klingenthalu.

 

Sprejem smučarskega skakalca Timija Zajca

Foto : Piqant