Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana bo v sezono 2020 vstopila združena z italijansko ekipo Alé Cipollini Team. Italijansko-slovensko sodelovanje Alé BTC Ljubljana bo omogočilo slovenskim dekletom, da bodo ostala v stiku s svetovno konkurenco. V sezoni 2020 Mednarodna kolesarska zveza (UCI) namreč uvaja dva razreda ženskih ekip. Pet jih bo dobilo mesto na najvišji ravni, v svetovni seriji, ostale pa bodo imele status UCI ženskih ekip. Novonastala ekipa je že zaprosila za licenco moštva svetovne serije.

Alé Cycling je ugledna italijanska blagovna znamka s kolesarsko opremo. Partnerstvo med družbama Alé in BTC ima velik pomen, saj bo ženski kolesarski ekipi skupine Zecchetto (Alé, DMT, Cipollini) nudilo nov zagon in ogromno podporo, obenem pa bo predstavljalo temelj zahtevi za udeležbo ekipe na dirkah ženske svetovne serije WorldTour.

Nova ekipa – Alé BTC Ljubljana – se pripravlja na sezono 2020, s ciljem kot edina italijanska ženska kolesarska ekipa sodelovati v prestižni ženski UCI seriji WorldTour. Na podlagi vložene zahteve za licenco, ki jo je junija letos družba Alé posredovala Svetovni kolesarski zvezi UCI, pričakujejo, da bo v naslednjih štirih letih ekipa sodelovala na najprestižnejših profesionalnih dirkah ženske serije.

Alessia Piccolo, predsednica ekipe in direktorica družbe APG Srl, je dejala: »Kolesarstvo sem vedno cenila, saj je zapisano tako v mojem DNK-ju kot v DNK-ju družbe, ki jo zastopam. Žensko kolesarstvo mi pomeni še več, saj ni le moja strast, je tudi moja misija. Štejem si v čast, da sem lahko predsednica te ekipe, hkrati pa to predstavlja veliko odgovornost. Ves čas razmišljam, kako lahko tej čudoviti ekipi in ženskemu kolesarstvu zagotovim večjo vidnost in prepoznavnost. Partnerstvo z družbo BTC mi je v ponos. Prepričana sem, da bomo skupaj dosegali izjemne rezultate in končno tako ženskemu kolesarstvu kot naši ekipi nudili dodatno podporo, ki si jo oba zaslužita.«

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC ter podpredsednica ekipe Alé BTC Ljubljana, je dejala: »Zelo smo navdušeni in ponosni na to novo italijansko-slovensko sodelovanje, ki bo omogočilo sodelovanje ženske kolesarske ekipe Alé BTC Ljubljana na dirkah svetovne serije UCI WorldTour. To bo priložnost za naše kolesarke, da rastejo in nadaljujejo s svojo uspešno zgodbo. Njihovo sodelovanje na dirkah UCI svetovne serije WorldTour bo generiralo globalno promocijo in pripomoglo k večji razpoznavnosti blagovne znamke družbe BTC, kot tudi drugih sponzorjev. Podpora kolesarstvu je za družbo BTC eden ključnih stebrov naših CSR dejavnosti. Od leta 2014 smo glavni podporniki in soustanovitelji prve profesionalne ženske ekipe v Sloveniji, od leta 2004 pa podpiramo najbolj znan kolesarski dogodek v Sloveniji – Maraton Franja BTC City, ki je tudi del svetovne serije UCI Gran Fondo World Series.«

Včeraj sta z Alé BTC Ljubljana za sezono 2020 podpisali pogodbo že dve veliki imeni ženskega kolesarstva, Italijanka Marta Bastianelli in Španka Mavi Garcia.

 

Družbi Alé in BTC oznanili partnerstvo

Foto : Arhiv BTC