Certifikat, ki ga podeljuje bonitetna hiša Bisnode, prejmejo podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnost Zlati AAA kar tri leta zapored. V Sloveniji mednarodno priznane standarde platinaste bonitetne odličnosti dosega zgolj 1,5 % podjetij, mednje pa se uvršča tudi družba BTC. Podjetja, ki izkazujejo platinasto bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji.

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. Med vsemi gospodarskimi subjekti z zlatim bonitetnim odličjem je letos Bisnode prvič izluščil tudi platinasto bonitetno odlična podjetja. To so postala podjetja, ki po novem »failure score modelu« najvišji razred bonitete Zlati AAA dosegajo najmanj tri leta zapored.

Platinasta bonitetna odličnost temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetja ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. Družba BTC se tako uvršča v sam vrh odličnosti slovenskega gospodarstva in potrjuje svojo zanesljivost v odnosu do poslovnih partnerjev – tako do strank, kupcev, dobaviteljev, kot tudi do zavarovalnic, bank in drugih poslovnih partnerjev.

Platinasta bonitetna odličnost AAA

Foto : Studio Bomba