Minuli teden je v Radisson Blu Plaza Hotelu v BTC Cityju potekala že 20. konferenca Telekomunikacije z naslovom Izzivi digitalne generacije. Ključna tema letošnje konference so bili izzivi sedanje digitalizacijske dobe, ki korenito spreminja družbo, predvsem pa poslovna okolja. Na konferenci se je predstavila tudi družba BTC, ki je predstavila koncept testnega okolja »BTC Living Lab«.

Na letošnji konferenci so strokovnjaki s področja IKT predstavili trende in novosti na področju sodobnih tehnologij in izzive, ki jih prinaša njihova uporaba v praksi. Predstavili so se tudi primeri dobrih praks iz domačega poslovnega okolja se bodo na dogodku predstavili tako predstavniki podjetij, ki ponujajo rešitve, kot tudi tisti ki jih dnevno uporabljajo.

Med predavatelji je bil tudi Matej Bregar, direktor enote za IT in digitalizacijo poslovanja v družbi BTC, ki je zbranim predstavil digitalno transformacijo družbe in razvoj koncepta BTC Living Lab. Družba BTC se je v 65 letih obstoja nenehno razvijala in transformirala, v zadnjih letih močno tudi na področju digitalne infrastrukture. Sedaj v okviru BTC Cityja Ljubljana svojim partnerjem, start-up podjetjem ter domačim in tujim poslovnim subjektom omogoča inovativno testno okolje, BTC Living Lab, v katerem lahko preizkušajo produkte, tehnologije, prototipe in storitve.

 

Konferenca Telekomunikacije

Foto : Arhiv Mobinet d.o.o.