V torek, 28. septembra, smo v Digitalnem središču Slovenije v BTC Cityju Ljubljana gostili visoka gosta – predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in predsednika Republike Latvije Egilsa Levitsa. Oba sta izrazila interes za krepitev sodelovanja obeh držav na področju umetne inteligence.

V Digitalnem središču Slovenije so ju sprejeli partnerji projekta: Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC, Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC, mag. Katja Mohar Bastar, direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije, Gregor Umek, vodja oddelka za industrijo, inovacije in promocijo tehnologije na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in Mateja Jarc, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije pri SPIRIT Slovenija, javni agenciji.

V podporo sodelovanju obeh držav na področju umetne inteligence sta predsednika Republike Slovenije in Republike Latvije podpisala sporazum med Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan in Fakulteto za računalništvo Univerze v Latviji. Obisk sta zaključila z obiskom razstavljavcev s področja umetne inteligence.

V tem tednu se izteka septembrski program Digitalnega središča Slovenije, ki je bil osredotočen na umetno inteligenco. V oktobru Digitalno središče Slovenije prinaša zanimive vsebine iz področja 5G in kibernetske varnosti. K spremljanju številnih predavanj, okroglih miz, predstavitev so vabljeni tako predstavniki gospodarstva kot strokovne javnosti, pa tudi prijatelji tehnologij iz vrst potrošnikov. Udeležba je brezplačna, vendar je predhodno potrebna prijava. Program dogodka in prijavnica sta dosegljiva na spletnem mestu https://eu2021.dihslovenia.si/.

 

Digitalno središče Slovenije obiskala predsednika Republike Slovenije in Republike Latvije

Foto : Matjaž Očko