Pomemben del poslanstva podjetja BTC je zavezanost trajnostnemu razvoju in ohranjanju zelenih površin. Zato se z veseljem pridružujejo trajnostnemu projektu Ozelenimo nadstrešnice, ki ga izvaja Mestna občina Ljubljana v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Predstavniki Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani so včeraj ozelenili tri nadstrešnice na avtobusnih postajališčih LPP na območju BTC Cityja Ljubljana.

Mestna občina Ljubljana je pilotni projekt ozelenitve avtobusnih nadstrešnic izvedla lani v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Letos pa se je kot dolgoletni partner Mestne občine Ljubljana projektu pridružila družba BTC z ozelenitvijo treh nadstrešnic na avtobusnih postajališčih LPP na območju BTC City Ljubljana (Zara, Emporium, Kolosej). Posebnost projekta je, da na nadstrešnice posadijo izključno avtohtone medovite rastline, vzgojene v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani, ki prenesejo sušo in visoko količino sončnega sevanja ter so koristne za čebele in druge opraševalce.

Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC, izpostavlja: »V družbi BTC del trajnostnih prizadevanj predstavljajo aktivnosti za ohranjanje zelenih površin. Ozelenitev nadstrešnic z avtohtonimi medovitimi rastlinami poteka v sklopu projekta Pomagajmo čebelici, ocvetličimo mesto. Ta v organizaciji družbe BTC in Mestne občine Ljubljana poteka že osem let in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti čebel, hkrati pa spodbuja prebivalce Ljubljane k ocvetličenju oken in balkonov z medovitimi rastlinami. Verjamemo, da z našimi številnimi aktivnostmi za ozelenitev urbanega okolja pripomoremo k izboljševanju mikroklimatskih razmer in k boljšemu počutju obiskovalcev.«

V družbi BTC že več kot 20 let izvajajo številne trajnostne projekte s področja energetske učinkovitosti, odgovornega ravnanja z vodo in odpadki, trajnostne mobilnosti, družbene odgovornosti in spodbujanja inovativnih rešitev. Del teh so tudi prizadevanja za ozelenitev območja BTC Cityja Ljubljana s sajenjem dreves in grmovnic. Med Vodnim mestom Atlantis in prenovljenim starim letališčem Ljubljana so lani uredili nov zeleni kotiček, v katerega so umestili sprehajalno pot, zasadili nove zelene površine z drevesi ter namestili klopi za počitek in oddih. Oktobra lani so zaključili z ureditvijo prve zelene strehe v BTC Cityju Ljubljana, ki se nahaja na prenovljeni Dvorani 8 in meri 1000 m2.

 

Dodatne informacije

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

  • T: +386 (0)1 585 13 00
  • E: press.btc@btc.si

Z ozelenitvijo treh avtobusnih nadstrešnic se BTC pridružuje projektu Mestne občine Ljubljana

Foto : Igor Perič, Studio Bomba