Na sprejemu, ki ga je danes za ekipi smučarskih skakalk in deskarjev organiziral Olimpijski komite Slovenije (OKS) v slovenski olimpijski vasici v Kranjski Gori, je Sašo Bertoncelj, strokovni sodelavec za sponzorstva in donatorstva v družbi BTC, ki je veliki sponzor OKS, podelil nagrado OKS za osvojeni medalji na olimpijskih igrah zlati in bronasti olimpijki Niki Križnar.

21-letna slovenska smučarska skakalka Nika Križnar nam je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu priborila bronasto medaljo na individualni tekmi in zlato medaljo na mešani ekipni tekmi skupaj z Uršo Bogataj, Petrom Prevcem in Timijem Zajcem. Izvrstna športnica, ki je v lanski tekmovalni sezoni večkrat stala na zmagovalnih stopničkah in na koncu zasluženo prejela veliki kristalni globus, je v letošnji sezoni znova pokazala vrhunsko pripravljenost in že slavila tudi na domačih tleh. Na premierni silvestrski turneji na Ljubnem ob Savinji je prvi dan tekmovanja na posamični tekmi osvojila prvo mesto.

Zavedamo se, da je bila potrebna dolga pot, da so tudi ženski smučarski skoki dosegli želeni preboj in ponosni smo, da so dekleta, ki so blestela na Ljubnem ob Savinji, zablestela tudi na olimpijskih igrah ter se zapisala v zgodovino slovenskega športa in svetovno zgodovino ženskih smučarskih skokov.

Vsi žlahtni dosežki slovenski olimpijcev so nedvomno rezultat neomajne motivacije, vztrajnosti in dolgoletnih treningov. V znak zahvale in izraz podpore so bili danes člani ekip smučarskih skakalk in deskarjev počaščeni s sprejemom v Kranjski Gori, ki ga je organiziral OKS. Na njem je Sašo Bertoncelj, strokovni sodelavec za sponzorstva in donatorstva v družbi BTC, Niki Križnar podelil nagrado OKS za osvojeni medalji na olimpijskih igrah.

V družbi BTC smo veliki podporniki športa ter klubov in izjemnih posameznikov, ki jih spremljamo pri njihovih športnih zgodbah. Ponosni smo, da smo sodelovali tudi pri preboju ženske energije v smučarskih skokih in smo kot podpornik FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji lahko del ženske smučarsko skakalne pravljice, ki je letošnje leto naša dekleta ponesla vse do Olimpa. Kot veliki sponzor OKS pripomoremo tudi k promociji olimpizma in stojimo ob strani največjim slovenskim športnikom, ki dosegajo izjemne rezultate v samem svetovnem vrhu.

 

Niki Križnar podeljena nagrada OKS za osvojeni medalji na olimpijskih igrah

Foto :