Ženska kolesarska ekipa UAE Team ADQ, katere članici sta tudi slovenski kolesarki Eugenia Bujak in Urša Pintar, se je v minulih dneh mudila na pripravah v španski Altei, kjer se je pripravljala na hitro bližajočo se novo sezono.

Ekipa UAE Team ADQ je nastala konec minulega leta s prevzemom licence ženske kolesarske ekipe ALÉ BTC Ljubljana s strani kolesarskega moštva UAE Team Emirates. Novo nastala World Tour ekipa je obdržala nekaj članic nekdanje italijansko-slovenske zasedbe, med katerimi sta tudi slovenski državni prvakinji Urša Pintar in Eugenia Bujak, mesto enega od športnih direktorjev ekipe pa je zasedel izkušeni trener in športni direktor Gorazd Penko.

Pred začetkom nove sezone je Eugenia Bujak povedala: »Zelo sem hvaležna ekipi UAE Team ADQ za to veliko priložnost. Smo odlična ekipa, dobro sodelujemo in prepričana sem, da bomo lahko dosegali dobre rezultate. Moj osebni cilj v tem letu je, da znova zmagam na kakšni dirki.«

Ekipa bo v novo sezono vstopila z dirko Vuelta CV Feminas, ki bo na sporedu 6. februarja 2022. Ekipa bo prepoznavna po značilnih dresih, na katerih se prelivajo različne barve, ki ponazarjajo sončni zahod v Emiratih.

UAE Team ADQ

Foto : Manuela Heres