Projektu »Pomagajmo čebelici, ocvetličimo mesto«, ki ga v družbi BTC skupaj z Mestno občino Ljubljana uresničujemo že deveto leto zapored, se je letos pridružila družba Novo Nordisk Slovenija in poskrbela za zasaditev nove gredice medovitih rastlin pred Poslovno stolpnico BTC City.

Dan pred svetovnim dnevom čebel, ki je 20. maja, smo tako skupaj z družbo Novo Nordisk Slovenija pred Poslovno stolpnico BTC City zasadili gredico s 120 medovitimi rastlinami, ki bodo čebelam nudile pašo. Z zasaditvijo želita obe družbi vzbuditi zavedanje, da brez čebel ni življenja in ozavestiti ljudi o pomenu sajenja medovitih rastlin, ki pomembno pripomorejo k čebelji paši ter vrtnarjenju v urbanem okolju.

V družbi BTC že deveto leto skupaj z Mestno občino Ljubljana organiziramo projekt »Pomagajmo čebelici, ocvetličimo mesto«. Pri Vodnem mestu Atlantis imamo postavljen urbani čebelnjak s štirimi čebeljimi družinami, ki je del Čebelje poti Mestne občine Ljubljana in za katerega skrbi čebelar Franc Petrovčič. V letošnjem letu v projektu sodelujeta še partnerja Medex in Botanični vrt, s katerima z zanimivimi vsebinami in koristnimi nasveti skupaj ozaveščamo o pomembnosti čebel, prenašamo dobre prakse, hkrati pa prebivalce urbanih okolij spodbujamo k ocvetličenju oken in balkonov z medovitimi rastlinami.

Novo Nordisk, ki se je projektu pridružil z zasaditvijo novih gredic medovitih rastlin pred Poslovno stolpnico BTC City, je dansko farmacevtsko podjetje, katerega poslanstvo je spodbujanje sprememb za premagovanje sladkorne bolezni in drugih resnih kroničnih bolezni, kot so debelost ter redke krvne in endokrine bolezni. S svojo zavezo k trajnostnem razvoju so januarja 2020 postali prva farmacevtska družba, ki 100-odstotno uporablja obnovljivo električno energijo na vseh svojih  proizvodnih lokacijah. S strategijo Circular For Zero (Krožno gospodarstvo za ničelni vpliv na okolje) pa začenjajo pot k doseganju ničelnega vpliva na okolje do leta 2030 v vseh svojih poslovnih dejavnostih.

 

Zasaditev medovitih rastlin pred Poslovno stolpnico BTC City

Foto : Studio Bomba