Program Varno na kolesu, ki ga že 10. leto organizira družba Butan plin, in katerega partner je že od vsega začetka tudi družba BTC, je tudi letos spodbujal mlade k varni in aktivni vključitvi v promet. Sodelovalo je več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol in mlade kolesarke in kolesarje preko zabavnih in tematsko obarvanih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi.

V okviru nalog, ki so jih opravljali, so učenci spoznavali prometna pravila, se pripravljali na varno vključitev v promet, nabirali kilometre in se hkrati potegovali za privlačne in koristne nagrade. Njihovo kolesarjenje je vsekakor obrodilo sadove, saj so udeleženci poleg pridobivanja izkušenj s svojim trudom šolam prikolesarili še praktične nagrade. Podelitev je potekala na zaključnem dogodku, ki je letos po dveh letih ponovno potekal v živo. Približno 300 učencev je pred Kolosejem v BTC Cityju Ljubljana pričakala moderatorka programa Ula Furlan, veleposlanik Nizozemske v Sloveniji in predstavniki sponzorjev, ki so najboljšim podelili nagrade. Zbrane je navdušila še glasbena skupina Bepop in pa kolesarske vragolije, ki jih je predstavila ekipa Flow Ramps.

V imenu družbe BTC je nagrade podelil tudi Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja.

Zmagovalci Varno na kolesu 2021 – 2022 so:

RAZPIS A, namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarske izpite:

  1. mesto | OŠ Sveti Tomaž, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin
  2. mesto | OŠ Olge Meglič, nagrada: bon AMZS v centru Varne vožnje na Vranskem
  3. mesto | OŠ Dolenja Nemška vas, nagrada: kolo, ki ga podarja Zavarovalnice Triglav

RAZPIS B, namenjen učencem od 1. do 9. razreda:

  1. mesto | OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin
  2. mesto | OŠ Miroslava Vilharja Postojna, nagrada: servis koles za šolo in lokalno skupnost Zavarovalnice Triglav
  3. mesto | OŠ Ivanjkovci, nagrada: kolo Zavarovalnice Triglav

Posebno nagrado – naziv Ambasador trajnostne mobilnosti  za sodelovanje v obeh razpisih ter izvedbo kolesarskega športnega dne je prejela OŠ Jurija Vege Moravče.

Vsem udeležencem čestitamo!

 

Varno na kolesu - zaključna prireditev

Foto : Butan Plin