Uporabniki sistema Avant2Go lahko odslej v okviru ponudbe GO+ pred Kristalno palačo v BTC Cityju Ljubljana najamejo vozila znamke Tesla. Ta omogočajo vožnjo z električnim vozilom z daljšim dosegom.

Uporabniki sistema Avant2Go, ki jih je po navedbah podjetja Avant Car v Sloveniji že blizu 50 tisoč, bodo po novem lahko prek mobilne aplikacije najemali tudi vozila znamke Tesla. Gre za prvo tovrstno možnost pri nas in nov razvojni korak, ki v sistem prinaša električna vozila z daljšim dosegom in več prostora. Teslina vozila bodo na voljo na namenski lokaciji v BTC City Ljubljana, in sicer v okviru novega programa za uporabnike GO+.

Kaj prinaša GO+?

Slovenski (so)uporabniki električnih vozil Avant2Go bodo lahko po njegovi zaslugi po enako preprostem in hitrem postopku kot vsa vozila doslej – torej prek mobilne aplikacije – najeli Teslo Model 3. Gre za električni avtomobil proizvajalca, ki velja za pionirja množične električne mobilnosti in je danes eden najbolje prodajanih avtomobilov na svetu.

Model 3 prinaša zajetno baterijo z uporabno kapaciteto 75 kWh, kar pomeni, da lahko uporabnikom (ob dobrih pogojih) zagotavlja celo več kot 500 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Za nameček odgovorni pri podjetju Avant Car obljubljajo, da bo v ceno najema vključeno tudi polnjenje na Teslinih superpolnilnicah, kar za vožnje na daljših poteh pomeni zelo pomembno prednost.

Teslina vozila z Avant2Go oznako bodo na voljo na izbranih namenskih lokacijah, premierno na lokaciji v BTC City Ljubljana. Skladno z dosedanjim partnerskim sodelovanjem z družbo BTC na področju trajnostne mobilnosti, ki je na lokacije BTC Citya Ljubljana že leta 2016 uspešno vpeljalo in nato skozi leta nadgrajevalo souporabo Avant2Go, lani pa še souporabo dostavnikov, bo sedaj na lokaciji pri Kristalni palači premierno v okviru souporabe možno najeti tudi GO+ Tesle. Podobno kot pri dostavnikih se bodo vozila ob zaključku najema na isto lokacijo tudi vračala.

Foto : AvantCar