Na slavnostnem dogodku ob 30. obletnici delovanja Ustanove Slovenska znanstvena fundacija je predsednik upravnega odbora družbe BTC, Jože Mermal, prejel zlato priznanje za dolgoletno podporo.

Družba BTC kot soustanoviteljica Slovenske znanstvene fundacije z njo aktivno sodeluje že vse od leta 1994. Ob 30. obletnici delovanja fundacije je Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC, prejel zlato priznanje, ki je potrditev dolgoletne podpore družbe BTC fundaciji ter njenim znanstvenim raziskavam in projektom.

Med drugim sta družba BTC in Ustanova Slovenska znanstvena fundacija skupaj zasnovali večletni projekt »Znanost v BTC Cityju«, katerega namen je bil spodbujanje in zavedanje pomena razvojne vloge znanosti v družbi. V okviru projekta je potekalo več poljudnoznanstvenih razstav, kot so Kozmična fotografija, Naš genom in mi, Svetišče paleolitskih lovcev ter razstava Odstrti pogledi v skrivnostno vesolje, ki jo je takrat otvorila astronavtka slovenskih korenin iz ameriške vesoljske agencije NASA, Sunita L. Williams, ki je hkrati tudi nosilka rekorda kot ženska z najdaljšimi sprehodi po vesolju.

Foto :