V letošnjem jubilejnem letu ne praznuje samo družba BTC, temveč 70 let uspešnega delovanja ponosno obeležuje tudi BTC-jeva gasilska enota. Mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor, ter Jože Mermal, predsednik upravnega odbora, sta ob tej priložnosti gasilski enoti družbe BTC v uporabo predala novo gasilsko vozilo.

Izjemnega pomena varnosti se v družbi BTC zavedajo od samih začetkov družbe. O tem priča tudi dejstvo, da je bila požarno-varnostna služba vzpostavljena že ob ustanovitvi družbe leta 1954. Če so prve korake te enote zabeležili trije čuvaji, danes enota varovanja, šteje 6 članov gasilske enote.

Lastna gasilska enota na območju BTC Cityja Ljubljana je ključna za zagotavljanje varnosti obiskovalcev in zaposlenih ter za zaščito premoženja. Predsednik upravnega odbora družbe BTC, Jože Mermal se je ob predaji zahvalil vsem gasilcem za njihova dolgoletna prizadevanja za varnost in izjemno odzivnost v kritičnih situacijah.

V gasilski enoti družbe BTC so zaposleni tudi poklicni gasilci, ki skrbijo za vsakodnevno varnost in dobro počutje obiskovalcev in zaposlenih na območju BTC Cityja Ljubljana. Kot prvi posredovalci intenzivno sodelujejo z Reševalno postajo Ljubljana in Gasilsko brigado Ljubljana. Izvajajo vse klasične gasilske operativne in preventivne aktivnosti, nudenje prve in nujne medicinske pomoči, najrazličnejše tehnične naloge in ostalo v zvezi s požarno varnostjo in varnostjo obiskovalcev ter zaposlenih nasploh.

Za svoje učinkovito delo bodo odslej opremljeni tudi z novim gasilskim vozilom, ki ima visokotlačno črpalko in 200-litrski vodni rezervoar ter najrazličnejše osnovne in namenske armature za gašenje in reševanje.

Foto : Studio Bomba