Murska Sobota, 26. junij 2003
&
Skupna vrednost investicije znaša 1,4 mrd SIT. Nakupovalno središče BTC Murska Sobota postaja s svojo ponudbo in urejenostjo vodilno v pomurski regiji. Povprečno ga obišče 5100 obiskovalcev dnevno
&
V četrtek, 26. junija 2003, sta BTC d.d. in Spar Slovenija v Murski Soboti otvorila nov megamarket Interspar v sklopu nakupovalnega središča BTC City. Gre za 5850 m2 dodatnih prodajno-skladiščnih površin in približno 1034 m2 dodatnih prostorov v etaži nad skladišči. Novi objekt Interspar in obstoječi center povezuje hodnik (skupna avla) s površino približno 820 m2. Na ta način je omogočeno, da obstoječi in novi center funkcionirata kot celota.
&
Skupna vrednost investicije, ki jo je opravil BTC d.d., znaša 1,4 mrd SIT, hkrati s prostorsko razširitvijo pa je BTC zagotovil tudi 200 novih parkirnih mest.
&
»S to investicijo BTC dokazuje, da želi v Murski Soboti zgraditi nakupovalno središče, ki bo s svojo ponudbo in urejenostjo ohranilo vodilno vlogo v pomurskem prostoru. Da bomo svojo vizijo, z uresničitvijo katere želimo postati BTC City v malem, udejanili, bomo v prihodnje ponudbo v centru dopolnjevali z novimi storitvami. V teh dneh smo se dogovorili za podpis pogodbe o izgradnji OBI centra s programom »vse za dom«, ki bo zgrajen na – 5500 m2, z začetkom gradnje v jeseni 2003. Na ta način želimo obiskovalcem zagotavljati bogato in zanimivo ponudbo,« pravi Janez Štotl, direktor Poslovne enote BTC d.d. Murska Sobota.
&
»INTERSPAR Murska Sobota je naš sedmi megamarket Interspar v Sloveniji, v katerem bo delo dobilo 120 zaposlenih. Predstavlja nadaljevanje Spar trgovine, ki je bila odprta leta 1998 in skupnega sodelovanja z BTC. Odločitev za obnovo in razširitev trgovine je narekovala tudi sama uspešnost in dober sprejem trgovine pri kupcih.
V novem megamarketu se razširjeni ponudbi živil pridružuje nova ponudba s področja neživil- tehnični, gospodinjski, tekstilni in drugi izdelki. Trgovina je zgrajena in opremljena po zadnjih svetovnih merilih in bo tako kupcem nudila res prijetno in prijazno okolje za nakup. Z novim megamarketom želimo našim kupcem zagotoviti kakovostno ponudbo s konkurenčnimi cenami .
Spar ima danes v Sloveniji 7 megamarketov Interspar in 26 trgovin SPAR, v katerih je zaposlenih več kot 2000 ljudi. Tržni delež znaša prek 15 odstotkov. Do konca leta 2003 pa bo Spar v Sloveniji odprl še najmanj 6 novih trgovin Spar,« je povedal Igor Mervič, generalni direktor SPAR Slovenija.
&
&
Ob tej priložnosti SPAR Slovenija tudi poklanja 1 mio Sit mestu Murska Sobota za izvedbo ognjemeta ob prazniku »Soboški dnevi«.
&
BTC CITY Murska Sobota
Nosilne blagovne znamke v BTC nakupovalnem središču Murska Sobota so Spar, Hervis, Mass in Big Bang, poleg njih pa je v centru še prek 30 trgovinsko-gostinskih lokalov, ki dopolnjujejo osnovne programe. Poleg trgovin v sklopu nakupovalnega središča so obiskovalcem centra na voljo tudi številne športno-rekreativne aktivnosti in kulturno-zabavne prireditve.
&
»BTC je nakupovalno središče v Murski Soboti zgradil leta 1998, ko smo center iz primarno logistične dejavnosti preusmerili v razvoj nakupovalnega in zabaviščnega. Takrat smo objekt prenovili v dvo-etažno nakupovalno središče. Sedanja razširitev centra je bila pogojena z vedno večjimi zahtevami potrošnikov, ob izgradnji dodatnih površin pa smo v BTC tudi dodatno okrepili in razširili ponudbo. « je povedal Marko Žehelj, tehnični direktor BTC d.d.
&
BTC do leta 2004 največje nakupovalno, zabaviščno in športno središče v Evropi. BTC d.d. ima svoja nakupovalna središča v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti. V letih 2003 in 2004 bo BTC v svojo dejavnost investiral 50 mio EUR, kar predstavlja najmočnejši investicijski cikel družbe v njeni zgodovini. V skladu s triletnim razvojnim načrtom družbe bo porabljenih vseh 40 mio EUR iz naslova izdaje obveznic. Z dokončanjem ključnih investicij bo BTC v Ljubljani v letu 2004 postal največje nakupovalno, zabaviščno in rekreativno središče v Evropi.
&
&
Dodatne informacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC d.d.
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
Fax: 01 585 13 76
e-mail: maja.oven@btc.si
&
&
&

&