BTC d.d. je želel, da ima Vodno mesto čimbolj domiselno in izvirno ime, zato je v februarju 2004, bralce VODNIKA in obiskovalce spletne strani, zaprosil za sodelovanje pri izbiri imena. Prispelo je več kot 600 predlogov za novo ime. Imena so bila inovativna in so izpolnila pričakovanja, zato izbor pravega imena ni bila težka naloga. Potrebno je bilo le poslušati želje in asociacije predlagateljev in ime, ki je bilo med najpogosteje predlaganimi, se je ponudilo kar samo:

&

Vodno mesto ATLANTIS

Foto galerija

Predlagatelji so največkrat omenili, da ime ATLANTIS spominja na morje in zabavo ter da se povezuje z BTC City-jem. Hkrati pa je dovolj mednarodno prepoznavno, da se bo Vodno mesto lahko oglaševalo tudi v tujini.

Ime ATLANTIS je izbrano v pravem trenutku. Vodno mesto ATLANTIS dobiva zunanjo podobo in obiskovalci BTC City-ja že lahko prepoznajo prve obrise bodočega Vodnega mesta in tudi gradnja napreduje skladno s terminskim planom.

Objekt Vodnega mesta je zasnovan v treh nadstropjih, v katerih bodo bazeni, savne, masažni saloni, restavracija itd. Ponudba obsega štiri tematske sklope: Svet doživetij, Otroški svet, Deželo savn in Termalni tempelj. V Vodnem mestu ATLANTIS se bo dnevno lahko zabavalo 4.000 obiskovalcev. Uživali bodo lahko v raznoliki ponudbi storitev in doživetij, kamor spadajo kaskadne kopeli, več vrst savn v podobi planšarskih hišic, masaže, zabavne vožnje po toboganih ipd. Na voljo bo 14 bazenov, večina v osrednjem delu, v Svetu doživetij, ostali sklopi pa bodo namenjeni predvsem sprostitvenim vsebinam. Najmlajšim bo na voljo tudi animacija, ki bo razveselila njih in njihove starše.

Ime ste izbrali bodoči obiskovalci Vodnega mesta ATLANTIS. Želimo si, da bi se v vašem in našem Vodnem mestu počutili domače, ter da bi iz njega odhajali zadovoljni. Upamo, da boste Vodno mesto ATLANTIS – tudi zato, ker ste pomagali soustvariti ime, radi in z veseljem obiskovali.

&