Poslovna enota BTC Novo mesto je v donatorski sklad za nakup prirejenega osebnega vozila za dijakinjo novomeške gimnazije, ki je paraplegik, prispevala 400.000 tolarjev.

&

V PE BTC Novo mesto so se ob vstopu v leto 2003 in v leto 2004 odločili, da namesto izdatkov za novoletne voščilnice in poslovna darila, namenijo sredstva v humanitarne namene. Iskanje priložnosti za donacijo jih je privedlo do Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter do imena Mije Pungeršič, dijakinje Gimnazije v Novem mestu.

&

Mija je odlična dijakinja in je kot paraplegik vsakodnevno odvisna od pomoči drugih, predvsem staršev in družine. Njena želja, da po končanem šolanju v Novem mestu odide v eno izmed univerzitetnih središč, je bila pogojena s samostojnim prevozom – nakupom prirejenega osebnega avtomobila. Skupaj z Društvom paraplegikov je PE BTC Novo mesto začela akcijo zbiranja sredstev in za donacijo pridobila tudi ostale udeležence. Vsi skupaj so zaslužni, da je danes osebno vozilo na razpolago Miji Pungeršič.

Poslanstvo delniške družbe BTC je razvoj, vodenje, investiranje in upravljanje območij s prostori, namenjenimi poslovni, trgovinski, zabavni in športno-rekreativni dejavnosti ter razvijanje poslovnih in tehničnih procesov logistike in distribucije. V okviru poslanstva jim velik odprt prostor omogoča tudi širše razumevanje okolja, med drugim tudi ljudi, ki so zaradi svojih težav prizadeti in prezrti. BTC je svoj odnos in dejavnost na humanitarnem področju so poimenoval »širina duha«.

Marca letos je delniška družba BTC praznovala svoj 50. rojstni dan, 50 let poslovanja, razvoja in nenehne rasti. Praznovanje svoje obletnice in smelost pogleda v nadaljnji razvoj so simbolično poimenovali »mladostni polet pri petdesetih«. Dijakinja Mija je 2. januarja letos praznovala 18. rojstni dan in se kot odlična dijakinja pripravlja na zrelostni izpit – maturo. BTC ji ob tem želi, da jo v življenju spremlja »optimizem mladostnega poleta«, želi ji uspeha pri maturi in nadaljnjem izobraževanju, predvsem pa srečno vožnjo z njenim novim avtomobilom.

&