Včeraj in danes se na uradnem obisku v Sloveniji mudi predsednik vlade Črne gore Milo Đukanović, ki se je med drugim sestal z ministrom za zunanje zadeve Dimitrijem Ruplom, s predsednikom republike Slovenije dr. Janezom Drnovškom in s predsednikom slovenske vlade Antonom Ropom. V okviru dvodnevnega obiska je obiskal tudi podjetje BTC in se na delovnem sestanku pogovarjal s predsednikom uprave Jožetom Mermalom.

Podjetje BTC, ki združuje 50-letno tradicijo in vizionarsko prihodnost, vstopa v Evropsko unijo z ambicioznimi načrti in jasno zastavljeno strategijo in vizijo razvoja, ki bo podjetje vodila v pogumno in intenzivno vstopanje na tuje trge, med drugim tudi možnost vstopa na tržišče Črne gore. Na današnjem srečanju sta predsednik vlade Črne gore in predsednik uprave podjetja BTC razpravljala o možnostih okrepitve sodelovanja in načinih vlaganj podjetja BTC v Črni gori, predsednik uprave BTC Jože Mermal pa je po zaključku srečanja predsedniku črnogorske vlade Milu Đukanoviču razkazal tudi ljubljanski BTC City.

Črna gora je za BTC gotovo zanimivo poslovno okolje in ena izmed potencialnih destinacij za širitev družbe na trge jugovzhodne in centralne Evrope po vzoru ljubljanskega BTC CITY-ja.

Obisk predsednika Vlade Črne gore Mila Đukanovića potrjuje dobre odnose med državama ter interes za nadaljnjo poglobitev gospodarskega sodelovanja. Gospodarsko sodelovanje med državama se v zadnjih letih konstantno izboljšuje, predvsem v smislu slovenskega izvoza in vlaganj v Črno goro. Tako se je Srbija in Črna gora med slovenskimi zunanjetrgovinskimi partnerji v letu 2003 uvrstila na 9. mesto glede na vrednost izvoza in na 14. mesto glede na skupno vrednost blagovne menjave.

Dodatne infomacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si

&