Danes, 7. maja 2004, se na poslovnem obisku v podjetju BTC mudi delegacija iz Makedonije, ki jo vodi makedonski minister za gospodarstvo Stevčo Jakimovski, pridružil pa se mu je tudi makedonski veleposlanik v Sloveniji Iljaz Sabriu.

Goste je sprejel predsednik uprave podjetja BTC Jože Mermal, ob ogledu BTC City-ja pa so jih spremljali tudi makedonski novinarji. Namen obiska je pobliže spoznati poslovno nakupovalno središče BTC City, saj podoben City, ki je plod sodelovanja med Ero Velenje in BTC d.d. nastaja v Skopju.

&

Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo BTC s svojo strategijo in znanjem vstopa na tuje trge, med drugim tudi na makedonsko tržišče. Prvi pomembnejši projekt, katerega nosilec je ERA Velenje, bo sodelovanje pri izgradnji poslovno nakupovalnega središča v Skopju po vzoru ljubljanskega BTC City-ja. BTC bo k projektu povabil svoje dolgoročne in zanesljive partnerje, sicer pa bosta družbi skupaj iskali dolgoročne strateške partnerje.

Nakupovalno središče Era City Skopje bo zraslo na lokaciji Skopskega sejma, katerega večinska lastnica je družba Era d.d., nahaja pa se ob avtocesti Skopje-Priština, ki hkrati leži v centru Skopja. Do poletja bo izdelana zasnova celotnega city-ja na tej enkratni poslovni lokaciji. Razgovori z nekaterimi potencialnimi poslovnimi partnerji že potekajo, prve predpogodbe o sodelovanju pa bodo podpisane do poletja. Kongresni center Era City Skopje z dvema dvoranama je bil prvi projekt prenove, sledil bo trgovski center s prehrano nato pa še ponudba ostalih storitev.

Celoten projekt Era City Skopje je zamišljen kot sklop sejemskih, trgovskih, poslovno kongresnih in zabaviščnih dejavnosti, saj takšna kombinacija ponudbe privablja največ ljudi, kar dokazuje tudi ljubljanski BTC City. Po načrtih naj bi bil celoten projekt v Makedoniji zaključen v treh letih, vanj pa bo vloženih približno 80 do 100 milijonov evrov.

Dodatne informacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si

&