BTC v okviru Glasbenih večerov v juliju in avgustu pripravlja štiri koncerte, ki jim bomo lahko vsak drugi ponedeljek ob 20.30 uri prisluhnili pred Vodnim mestom Atlantis. Tako bodo koncertirali Fake Kvartet, Enzo Fabiani kvartet, Godba Gorje in Andraž Hribar, vsi koncerti pa so brezplačni.

»Osnovna značilnost vseh štirih koncertov je njihova žanrska raznolikost, v okviru katerih lahko vsakdo najde nekaj primernega zase. Izvajalce smo namreč izbrali tako, da lahko zadovoljimo čim širše glasbene okuse. Predvsem želimo na ta način obiskovalcem v BTC CITYju ponuditi kakovostno glasbeno izkušnjo, želimo, da po napornem dnevu prisluhnejo glasbenim ritmom, ki v poletnem vzdušju vodnega mesta Atlantis delujejo resnično sproščujoče«, pravi Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje v BTC.

Prvi koncert bo na sporedu v ponedeljek, 9. julija, ko bo pred Vodno mesto Atlantis obiskovalce privabil jazzovski zvok skupine Fake Kvartet. Fake Kvartet je podskupina glasbenega kolektiva FAKE ORCHESTRA, ki za jesen pripravlja novo ploščo. Le ta bo nadaljevanje etno jazz koncepta, pevka Ana Vipotnik pa bo prevevala slovenske narodne pesmi v moderni preobleki in jazz popevke legendarne Billie Holliday.

Drugi koncert bo na sporedu v ponedeljek, 23. julija, ko se po krajšem premoru na odre vrnil Enzo Fabiani kvartet, ki se ga večina še spominja po odličnem koncertu s Stevom Martlandom. Skupaj s pevcem Diegom bodo predstavili “Julijina pisma”, ciklus pesmi, ki so jih skupaj ustvarili Elvis Costelo in Brodsky kvartet.

Tretji koncert bo potekal v ponedeljek, 6. avgusta, ko bodo obiskovalci pred Atlantisom lahko prisluhnili Godbi Gorje, koncert bo posvečen njihovi 100. obletnici delovanja. Člani Godbe so za dosežke na področju promocije turizma doma in v tujini prejeli številna priznanja in odlikovanja.

Zadnji v ciklusu štirih koncertov pa bo na sporedu v ponedeljek, 20. avgusta, ko bo nastopil Andraž Hribar, ki sodi med vidnejše avtorje in izvajalce slovenske glasbene scene. Trije uspešni albumi, nekaj večnih refrenov in dobri nastopi v živo so le del njegovega pojavljanja.

&

Dodatne informacije: BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje; tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si

&