V BTC City vsako leto poskrbijo za praznično vzdušje v decembru. To je mesec, ki je namenjen praznovanju in obdarovanju in ki se ga najbolj razveselijo naši najmlajši, med praznično okrašene ulice BTC Cityja pa bo obiskovalce tudi v decembru popeljal brezplačni City bus. Trgovine bodo v decembru odprte tudi ob nedeljah ter v sredo, 26. decembra, in sicer od 9. do 17. ure.

&

BTC City je 5. decembra obiskal prvi dobri mož – Miklavž na konju s spremstvom, obdaroval pa je prav vse otroke. Otroci bodo 14. decembra lahko uživali ob ogledu Živih jaslic z otroškim pevskim zborom. Otroke bo 22. decembra obdaroval Božiček, ki bo prišel s severnimi jeleni in v spremstvu pravljičnih junakov, poleg tega pa v BTC pripravljajo tudi cirkuško predstavo, ples palčkov ter rajanja s teto Zimo. Konec decembra bo Dedek Mraz v spremstvu mažoretk obiskal tudi Spodnjo etažo Emporiuma, kjer si bodo otroci lahko ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica, ter rajali z Mojco in gozdnimi živalmi.

&

V BTC City je obiskovalcem na voljo tudi brezplačno drsališče na Aleji mladih, možna pa je tudi brezplačna izposoja drsalk. Drsališče je odprto vsak dan med 10. in 22. uro, vsako soboto in nedeljo v decembru pa bo med 11. in 13. uro Božiček drsal z vsemi, ki bodo prišli na ledeno ploskev. Alejo mladih bo krasila tudi Božična tržnica z očarljivimi stojnicami, ki bo odprta vse dni v decembru, na njej pa boste lahko kupili vsa darila za svoje najbližje.

V trgovinah BTC Cityja lahko obiskovalci najdejo novoletna darila, okraske za polepšanje doma ter oblačila in obutev za najdaljšo noč v letu. Za vse tiste, ki ne bodo našli primernih daril ali pa nimajo volje za nakupovanje, pa v BTCju ponujajo rešitev – darilni bon BTC City ali Atlantis, ki ga lahko kupite na novi INFO TOČKI v dvorani A.

V decembru bodo v BTC Cityju poskrbeli še za eno zanimivost, in sicer se bodo obiskovalci lahko 22. decembra brezplačno popeljali z muzejskim vlakom iz glavne železniške postaje Ljubljana do BTC Cityja, peron pred Atlantisom.

Da bo obisk BTC Cityja še bolj udoben, pa obiskovalcem svetujejo, naj svoje vozilo parkirajo v parkirni hiši poleg Atlantisa ali pa se v BTC City pripeljejo z vlakom ali mestnim avtobusom številka 27, ter se po ulicah Cityja podajo z brezplačnim City busom, ki na krožni vožnji po ulicah BTC Cityja ustavlja na osmih postajah.

Tudi navdušeni nad kulturnimi dogodki ne bodo ostali praznih rok. Vabi jih Teater Komedija, kjer bodo v decembru na ogled vse predstave. Spored predstav si obiskovalci lahko ogledajo na spletni strani www.teaterkomedija.si.

&

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, Direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi,

e-pošta: maja.oven@btc.si, tel. 01 585 13 15.