Ob zaključku največje slovenske konferenčno-sejemske prireditve na področju logistike »Logistika 09«, ki je 4. in 5. februarja potekala na Fakulteti za logistiko v Celju, so razglasili tudi logista leta 2008. To priznanje si je s svojim uspešnim in dolgoletnim trdim delom na področju logistike prislužil Janko Pirkovič, direktor Logističnega centra BTC. Poleg njega sta bila nominirana še Damjan Zupančič, direktor logistike v novomeškem podjetju TVP, in Aleš Lampret, direktor logistike v družbi Kemofarmacija.

»Priznanja, ki sem ga danes prejel, ne bi prejel brez mojih odličnih sodelavcev. To namreč meni osebno dokazuje, da v Logističnem centru BTC delamo dobro in da smo med najboljšimi, ker zelo dobro obvladujemo logistične procese, predvsem v detajlni logistiki. Zelo me veseli, da so naše in moje trdo delo prepoznali tudi v okolju, v katerem delujemo,« je ob tem dejal Janko Pirkovič. Logistični center BTC zaposluje 230 ljudi, ki vsakodnevno skrbijo za dostavo blaga na več kot 550 različnih lokacij po Sloveniji (Spar Slovenija, Petrol, …).

Prireditev »Logistika 09« so organizirali Evropsko združenje za promet, transport in poslovno logistiko, Fakulteta za logistiko ter podjetji Celje-Krško in GR Inženiring. Že tretje leto zapored so se na enem mestu zbrali strokovnjaki akademske in gospodarske sfere, predstavniki vlade in vsi tisti, ki se vsakodnevno ukvarjajo z različnimi logističnimi procesi in se trudijo za uspešno delovanje celotnega logističnega sektorja. Rdeča nit letošnje prireditve so bila distribucijska središča, strokovnjaki pa so obravnavali teme načrtovanja logističnih centrov, parametrov za izbiro lokacije, izhodišč za gradnjo, različnih vidikov načrtovanja in informacijske podpore.

Doslej sta priznanje »logist leta« prejela direktor logistike v družbi Mercator, Marko Cedilnik, ter direktorica logistike v Merkurju, Tatjana Oražem in direktorica logistike v Gorenju Lucija Rožič..

&

Dodatne informacije:

BTC, d.d., Ljubljana, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, e-pošta: maja.oven@btc.si

&