Pomladanski Festival nakupov in zabave, ki bo potekal v soboto in nedeljo, 23. in 24. maja, v BTC CITY-ju Ljubljana, bo obeležilo praznovanje 55. obletnice družbe BTC, ki ga bo popestril tudi veliki koncert hrvaške pevke Severine. V času festivala se bo BTC CITY spremenil v največje mesto popustov, saj bodo trgovine za obiskovalce pripravile številne ugodnosti in akcije, najrazličnejši dogodki pa bodo potekali na osrednjem prizorišču med Dvorano A in tržnico, na Aleji mladih ter na ulicah BTC CITY-ja.

Trgovine bodo v soboto, 23. maja odprte od 9.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 24. maja pa od 9.00 do 18.00 ure. Trgovci bodo pripravili številne popuste, ki bodo veljali izključno v času festivala in bodo objavljeni dan prej, 22. maja v časopisu BTC City Vodnik in na spletni strani www.btc-city.com.

»BTC s spomladanskim in jesenskim festivalom nakupov in zabave vsako leto pritegne približno 150.000 obiskovalcev v dveh dneh. To bo že enajsti tovrstni dogodek, ki pa ima letos za nas še poseben čar, saj družba BTC praznuje 55. obletnico svojega obstoja. Zato smo se ob tej priložnosti še posebej potrudili in za obiskovalce festivala pripravili resnično pester in zanimiv zabavni program, številne nagradne igre, presenečenja ter ugodnosti,« pravi Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v BTC.

Na osrednjem prizorišču, to je na trgu med dvorano A in tržnico, bo program oba dneva potekal skozi ves dan. Organizatorji pripravljajo bogat animacijski program s festivalskim sejemskim prizoriščem in zabavnimi animacijskimi igrami za vso družino, za otroke pa bo poskrbljeno na SPARKY igrišču. Ob 18. uri bo potekal svečani razrez torte velikanke, v soboto, 23. maja, ob 20.30 uri pa bo na sporedu še veliki koncert Severine.

Na Aleji mladih bodo aktivnosti namenjene predvsem najmlajšim obiskovalcem ter športnim navdušencem. Otroci se bodo lahko zabavali v otroški igralnici Baby Centra, obiskala pa jih bo tudi Pika Nogavička s konjem. Športni navdušenci se bodo lahko v soboto pomerili na VIP turnirju v odbojki na mivki, pred Atlantisom pa bo prostor namenjen ulični košarki.

Na ulicah BTC CITY-ja bodo obiskovalce čakala različna presenečanja v obliki pouličnih animacij – živi kipi, pantomimiki, klovni na kolesih, poulični glasbeniki, animatorji na hoduljah itn. V SiTi Teatru BTC pa za soboto ob 18. uri in nedeljo ob 11. uri pripravljajo predstavo Festival Zvezdice, v nedeljo, 24. maja pa bo ob 20. uri komedija z Borutom Veselko, Laži, ampak pošteno.

Pokrovitelji festivala so: Zavarovalnica Triglav, Mobitel, Baby Center, Optika Clarus in Ralf Gartner.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Ljubljana, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si