V soboto, 13. junija, in v nedeljo, 14. junija, bo potekal že 28. kolesarski Maraton Franja BTC City, na katerega je prijavljenih približno 3.600 udeležencev, ki se bodo pomerili na treh trasah (28 km, 97 km in 156 km). Letošnjega Maratona Franja BTC City se bo udeležil tudi poseben gost, belgijska kolesarska legenda Johan Museeuw, ki velja za enega najboljših kolesarjev vseh časov in za enega največjih gentlemanov v kolesarskem športu. Start in cilj vseh tras bo v BTC City.

Udeležbo na malem maratonu je potrdila tudi lanska zmagovalka malega maratona, Italijanka Dorina Vaccaroni, nastopil bo tudi slovenski profesionalni kolesar z najdaljšim stažem Gorazd Štangelj, medtem ko je svoj nastop na Maratonu Franja BTC City, zaradi udeležbe na dirki po Švici, moral odpovedati& naš najboljši na letošnjem Giru d’Italia, Tadej Valjavec.

Glede na lepo vremensko napoved in trenutno število prijavljenih lahko v BTC City tudi letos pričakujemo pravi kolesarski praznik, ki se ga bodo poleg slovenskih udeležili tudi številni rekreativni kolesarji iz Italije, Avstrije, Hrvaške …, saj je Maraton Franja BTC City vpisan tudi v koledar mednarodne kolesarske zveze.

Prvi kolesarski maraton je bil izveden leta 1982 pod taktirko slovenskih kolesarskih zanesenjakov Toneta Fornezzija in Zvoneta Zanoškarja, udeležilo pa se ga je 700 kolesarjev. Maraton se je iz leta v leto razvijal, v letu 2003 pa se je njegov start (in cilj) preselil v BTC City.

Družba BTC d.d. je glavni pokrovitelj Maratona Franja.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si

&