V soboto, 2. oktobra od 9.00 do 14. ure bodo Tržnico BTC CITY v Ljubljani zavzeli predstavniki ekoloških kmetij in trgovin. Ta dan bo namreč namenjen zdravi prehrani in predstavitvi ekoloških izdelkov, Gobarsko društvo Ribnica pa bo pripravilo veliko razstavo gob. Obiskovalci bodo lahko ekološke izdelke degustirali, za zabavo pa bodo s petjem in plesom poskrbeli člani folklorne skupine Emona iz Ljubljane.

Ekološko pridelani izdelki in ekološko kmetijstvo postajata vedno pomembnejši dejavnosti, saj se v zadnjem času prehrambene navade in življenjske navade potrošnikov spreminjajo – eko in bio izdelki pa pridobivajo na veljavi. Prav ti izdelki pa bodo na dan zdrave prehrane, v soboto, 2. oktobra od 9. do 14. ure prevladovali na stojnicah Tržnice BTC CITY.

V BTC CITY se bodo predstavile ekološke prodajalne in kmetije iz celotne Slovenije, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali in degustirali ekološko pridelane izdelke, med katere sodijo mesni izdelki, olive, citrusi, ter izdelke integrirane ali drugače pridelane hrane, kot so med, moka, kruh, zelenjava, suhomesnati izdelki …Za zabavo bo poskrbela Folklorna skupina s petjem in plesom.

& &

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 00, e-pošta: maja.oven@btc.si

&