V BTC City Ljubljana so danes Luciano Benetton, predsednik in solastnik Benettona, Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, in Jože Mermal, predsednik uprave BTC, slovesno odprli novo Benettonovo trgovino. Trgovina se v dveh nadstropjih razprostira na 1.200 kvadratnih metrih in je ena največjih Benettonovih trgovin v zahodni Evropi. Prostor je namenjen kolekcijam blagovne znamke United Colors of Benetton za odrasle in otroke ter kolekcijam Sisley.

Benetton je za svojo novo trgovino izbral koncept življenjsko-stilne trgovine, ki bo poleg vseh Benettonovih kolekcij v svoje delovanje aktivno vključevala tudi mlade Slovence. V ta namen so ob otvoritvi pripravili dogodek »IT’S MY TIME« (To je moj čas), s pomočjo katerega Benetton stalno išče nove obraze za svoje modne castinge. Mlade Slovence so povabili na casting in fotografiranje, izbrani srečneži pa bodo sodelovali v novem Benettonovem projektu »Are you the Face of Ljubljana?« (Si ti obraz Ljubljane?).

Z novim prestižnim megastorom, ki je lociran na Španski ulici v BTC City Ljubljana, se želi Benetton v Sloveniji uveljaviti kot globalna družba, ki se ukvarja s promocijo mode in je promotor novega življenjskega stila. Pritličje trgovine je namenjeno Benetton oddelku za odrasle, prvo nadstropje pa je razdeljeno na dva prostora z dvema vhodoma, kjer sta oddelek Benetton za otroke in oddelek kolekcije Sisley. Različnim kolekcijam je prilagojena tudi notranja oprema trgovine; vsako kolekcijo spremlja poseben koncept pohištva, ki omogoča razlikovanje med njimi. Arhitekturno je trgovina zasnovana tako, da vključuje velik del že obstoječe obokane zgradbe, dodana pa je steklena fasada, ki trgovini zagotavlja veliko svetlobe.

Benetton z otvoritvijo megastora v Ljubljani dokazuje, da Slovenijo uvršča med stabilne in zanj zanimive trge. V Sloveniji je Benetton sicer že prisoten s 30 trgovinami v Ljubljani, Mariboru, Celju, Krškem, Kopru, Portorožu, Novi Gorici, Bledu in Murski Soboti.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&