Gospodarsko razstavišče v Ljubljani bo danes in v četrtek gostilo drugi mednarodni sejem nepremičnin in investicij Proprio. Sodelovalo bo 75 razstavljavcev, ki bodo predstavili aktualno ponudbo nepremičnin iz Slovenije in nekaterih bližnjih držav ter priložnosti na področju nepremičnin in investicij.

Sejem, na katerem organizatorji pričakujejo med 2000 in 3000 obiskovalcev, bo danes odprla okrogla miza, na kateri bodo načelnik oddelka za urbanizem na Mestni občini Ljubljana Miran Gajšek, direktor skupine Mijaks Miha Jarc, direktor družbe Metropola Zoran Madon, direktor podjetja IMOS Mitja Majnik in predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal razpravljali o spremenjenih razmerah na nepremičninskem trgu. Med drugim bodo ugotavljali, kdo je ujel priložnosti v času krize, kako se je nepremičninski trg odzval na nove razmere in kakšni poslovni modeli so zdržali pritiske na trgu.

Prvi dan bo govora tudi o uspešnih nastopih na sejmih v tujini, investicijskih idejah, ki so zaznamovale slovensko-srbske investicijske odnose v letih 2008-2010, ter o energijsko-okoljskih vidikih dobre nepremičnine. V četrtek bodo pozornost posvetili ‘zeleni’ gradnji, in sicer bodo med drugim razpravljali o usposobljenosti za gradnjo zelenih stavb, pomenu energijske varčnosti stavb za stroške podjetij, ustreznih analizah pred odločitvijo za gradnjo, trajnostnem certificiranju objektov in zasnovi celostne energetske rešitve nestanovanjske stavbe.

Vir: STA