Družba BTC bo kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik Smučarsko – skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki bo potekal v februarju 2012. Izvedba svetovnega pokala je pogoj, ki ga je smučarkam skakalkam postavil Mednarodni Olimpijski komite, da bodo lahko tekmovale na Olimpijskih igrah v Sočiju. Slovenske smučarske skakalke so zelo uspešno pričele poletne tekme za celinski pokal, saj je Maja Vtič na dveh tekmah bila enkrat prva in enkrat tretja in je trenutno vodilna smučarska skakalka na svetu.

V družbi BTC posebno pozornost namenjajo družbeno odgovornim aktivnostim, s katerimi pripomorejo k boljšemu delovanju širše družbene skupnosti. S tem namenom podpirajo številne projekte in društva na različnih področjih. BTC je tako že vrsto let generalni pokrovitelj SSK Ljubno BTC, njegovih članov, med njimi državnega A reprezentanta Primoža Pikla, med drugim pa tudi šestkratni generalni pokrovitelj celinskega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Članice slovenske smučarsko skakalne reprezentance so ob nedavnem začetku letnega celinskega pokala v smučarskih skokih za ženske dosegle velik uspeh. Maja Vič je na prvih dveh tekmah celinskega pokala in grand-prixa zasedla prvo in tretje mesto in je trenutno vodilna skakalka na svetu, zelo dobro pa so se uvrstile tudi ostale reprezentantke.

Ljubno ob Savinji je že pričelo tudi z intenzivnimi pripravami na organizacijo tekme v sklopu prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki bo potekal v februarju prihodnje leto. Mednarodni Olimpijski komite (MOK) je namreč v začetku leta 2011 odločil, da na Olimpijske igre v Sočiju uvrsti tudi ženske smučarske skoke, vendar morajo tekmovalke v okviru Mednarodne smučarske zveze (FIS) do takrat nastopiti na zadostnem številu mednarodnih tekmovanj. Tako bodo smučarke skakalke že v naslednji sezoni lahko prvič tekmovale v svetovnem pokalu, eno izmed šestih prizorišč pa bo tudi Ljubno ob Savinji, ki se bo tako postavilo ob bok najpomembnejšim organizatorjem svetovnega pokala v smučarskih skokih na svetu. Jože Mermal, predsednik uprave BTC, bo v tem času opravljal funkcijo predsednika častnega odbora svetovnega pokala.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi