Goran Todorović – Faca je fant z ogromno energije in z neverjetno voljo do življenja. Nekoč je bil padalec, gorski reševalec, tudi alpinist, po nesreči s padalom, ki se mu ni odprlo, kakor bi se moralo, pa je ostal prikovan na invalidski voziček. Kljub temu se Goran ne da in letos se mu je uresničila skrita želja – vzpon na Triglav.

Ob tej priložnosti so moči združili srbski in slovenski gorski reševalci, veliko je bilo priprav, dogovorov in usklajevanj, projekt je počasi dobival trdne temelje. Konec junija je bilo vse pripravljeno, le eno vprašanje je ostajalo odprto – kako Gorana prenesti iz doline do vrha? Ko so organizatorji že skoraj obupali, se je pokazalo, kako dobri ljudje so v naši Slovenski vojski – helikopter Slovenske vojske vsakih deset dni zamenja meteorologe na Kredarici in čeprav sprva ni bilo o tem niti govora, so se organizatorji obrnili na poveljnika sil Slovenske vojske, brigadirja Branimirja Furlana. Dovolil je, da helikopter Slovenske vojske ob menjavi meteorologov na Kredarico prepelje tudi Gorana, tam pa ga pričakajo reševalci in ga odnesejo na vrh. Tako je helikopter Gorana na Kredarico pripeljal 29. junija malo po 9. uri zjutraj. Vzpon na Triglav je bil naporen in težak za vse, Goran pa se je lahko, s solzami v očeh, končno dotaknil Aljaževega stolpa.

Pri izvedbi projekta je sodelovala tudi družba BTC, ki je Goranu Todoroviću nedavno donirala sredstva za potrebne operacije.