V soboto, 15. oktobra, in v nedeljo, 16. oktobra, bo v BTC City Ljubljana potekal že 16. Festival nakupov in zabave. Organizatorji festivala so se tudi tokrat potrudili ter za obiskovalce pripravili pester spremljevalni program z raznovrstnimi aktivnostmi. Obiskovalci vseh starosti se bodo lahko udeležili različnih športno-razvedrilnih aktivnosti, nagradnih iger, program pa bodo popestrili tudi nastopi popularnih slovenskih glasbenikov. Osrednji dogodki bodo potekali na glavnem prizorišču, ki bo na trgu med Dvorano A in Tržnico BTC City, poleg tega pa bo dogajanje potekalo tudi na Trgu mladih, v Nakupovalni galeriji Kristalne palače, v SiTi Teatru, na Tržnici BTC City, v Jezikovnem centru Lingula in v spodnji etaži dvorane Emporium. V času festivala bodo kupci v vseh trgovinah v BTC City Ljubljana deležni posebnih popustov in akcijskih ponudb.

16. Festival nakupov in zabave bo v soboto ob 10.30 uri na glavnem prizorišču s svojo predstavitvijo odprla ekipa hokejskega drsalnega društva Tilia Olimpija, program pa bo tu potekal skozi ves dan v soboto in nedeljo. Obiskovalci festivala si bodo na glavnem prizorišču lahko ogledali modno revijo, animirani plesni program plesne šole Kazina ter nastope stand up komedijantov. Organizatorji so pripravili tudi različne nagradne igre ter številne druge aktivnosti.

Na koncertnem odru osrednjega prizorišča bo v soboto, 15. oktobra, ob 14. uri nastop glasbene skupine Langa, ob 20. uri pa veliki koncert Magnifica. V nedeljo, 16. oktobra, se bodo med 12.00 in 14.00 uro tu predstavili narodnozabavni ansambli Radia Sora, sledil bo spopad harmonik. Festival se bo zaključil z nastopom Lucienne Lončina in slovenskega Joeja Cockerja, Daniela Rampreta ter žrebanjem velike nedeljske nagradne igre.

Tokratni festival bo postregel tudi z gledališkimi predstavami v SiTi Teatru. V soboto, 15. oktobra, bo ob 11. uri potekala multimedijska predstava za otroke, Prava princeska, odrasle pa bo ob 20. uri v monokomediji Fotr zabaval televizijski voditelj in igralec Lado Bizovičar. Na svoj račun bodo ljubitelji teatra prišli tudi v nedeljo, 16. oktobra, saj si bodo lahko ob 20. uri ogledali intimno komično dramo z Jernejem Šugmanom, Mašo Derganc in Urošem Fürstom z naslovom Prevara.

Festivalske aktivnosti bodo potekale tudi v Nakupovalni galeriji Kristalne palače. Obiskovalci najvišje stavbe v Sloveniji si bodo lahko v soboto, 15. oktobra, ob 12. uri ogledali veliko modno revijo in glasbeni nastop pevke Katje Koren.

Festival nakupov in zabave bo navdušil tudi mlajše in starejše ljubitelje starodobnikov, saj bo v soboto med 9. in 14. uro na Tržnici BTC City gostil razstavo starodobnih vozil in motorjev.

Trg mladih se bo za dva dneva spremenil v pravi Cyber svet, saj bodo na svoj račun prišli ljubitelji računalniških iger in igralnih platform. Tako bodo v soboto in nedeljo med 11. in 17. uro potekali Wii turnirji, plesni navdušenci se bodo lahko udeležili tekmovanja v Arkadnem plesu, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje elektronskih igric.

Program za otroke bo tudi tokrat potekal v spodnji etaži Emporiuma, kjer se je v marcu odprl nov športno-kreativni in izobraževalni center za otroke Beti in Cej. Najmlajši obiskovalci BTC Cityja se bodo lahko oba dneva zabavali na igralnih uricah z Beti in Cejem. V soboto bo ob 16. uri potekalo ustvarjanje ježkov iz testa, ob 10.30. uri pa bodo v soboto in nedeljo nastopile otroške Zvezdice, katerim bo ob 11. uri sledila otroška čarovniška predstava, ki jo bo za najmlajše pripravil čarodej Jole Cole. Poleg rajanja v Emporiumu se bodo lahko v soboto, 15. oktobra, mali nadebudneži udeležili tudi brezplačnih pravljičnih uric v angleščini, ki bodo med 14. in 15.30 uro potekale v Jezikovnem centru Lingula, za malo starejše pa so ob istem času pripravili brezplačno jezikovno delavnico v angleščini.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi