V BTC City-ju je včeraj potekal zadnji test pripravljenosti na 31. Maraton Franja BTC City Museew Classic. V družbi Andreja Hauptmana in ženske kolesarske ekipe Polet so kolesarji preverili pripravljenost pred kolesarskimi preizkušnjami, ki sledijo ta konec tedna. Na petkovo Intersportovo vožnjo na čas, sobotni E. Leclerc družinsko-šolski maraton Kluba Polet za vsakogar ter nedeljski Mali maraton Franja BTC City in Maraton Franja BTC City je prijavljenih že več kot 6.300 kolesarjev.

BTC City je v torkovem popoldnevu že dihal skupaj s kolesarji, ki so preverjali pripravljenost na Maraton Franja BTC City, ki bo potekal ta konec tedna. V družbi izkušenega kolesarja Andreja Hauptmana, ženske kolesarske ekipe Polet ter inštruktorja spinning vadbe Nejca Žnidaršiča so kolesarji preverjali pripravljenost z meritvami hitrosti in kadence ter na kolesarskih trenažerjih preizkusili simulacijo kadence na različnih profilih proge. V teh dneh bodo kolesarji opravili še zadnji trening, nato pa bo zagotovo sledil počitek pred vsemi kolesarskimi preizkušnjami Maratona Franja BTC City.

Skupno je na Maraton Franja BTC City prijavljenih že več kot 6.300 udeležencev. Organizatorji verjamejo, da bo največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji ob lepem vremenu tudi v letošnjem letu rekordna. Za vse, ki si želijo sodelovati, je prijava še vedno mogoča, in sicer preko spletne strani www.franja.org ter do četrtka, 7. junija, med 12. in 21. uro še na prijavni točki v Intersportu v Mercator Centru na Celovški cesti. Vsi udeleženci, ki so se pravočasno prijavili, lahko startno številko in začetni paket prevzamejo še danes ter jutri med 12. in 19. uro v Avtotehni Vis – salon vozil Peugeot. Nato bo prevzem potekal na centralnem prizorišču ob Kristalni palači v BTC City-ju v petek, 8. junija, in soboto, 9. junija, med 10. in 19. uro ter v nedeljo, 10. junija, od 6.30 dalje.

Program 31. Maratona Franja BTC City Museeuw Classic

petek, 8. junij 2012

  • 16:00 Intersportova vožnja na čas (ženske – 18,6 km, moški – 38 km)

sobota, 9. junij 2012

  • med 11:00 in 13:00 Spretnostna vožnja s poganjalci Babadu
  • 16:00 E. Leclerc družinsko-šolski maraton Kluba Polet za vsakogar (25 km)
  • 16:30 Generali preizkušnja za otroke (1450 m)

nedelja, 10. junij 2012

  • 9:00 Maraton Franja BTC City Museeuw Classic (156 km)
  • 10:30 Mali Maraton Franja BTC City (97 km)

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&