V družbi BTC so spletno mesto www.btc-city.com, ki obiskovalcem prinaša vse najaktualnejše informacije o dogajanju v BTC City Ljubljana, BTC City Murska Sobota in BTC City Novo mesto, prilagodili tako, da je odslej dostopno tudi slepim in slabovidnim. V BTC so prilagoditev opravili s pomočjo aplikacije eSova, prilagojena spletna stran pa je popolnoma avtomatizirana in funkcionalna, kar slepim in slabovidnim omogoča enostavno brskanje po spletni strani.

Aplikacija eSova samodejno odstrani grafične elemente, ki sicer motijo programe za slepe in slabovidne, dostop do posameznih vsebin omogoča z bližnjicami na tipkovnici, zapletene menije pa spremeni v pregledne in uporabne. Aplikacija omogoča tudi izbiro kontrasta za ljudi z barvno slepoto in izbiro velikosti pisave za slabovidne. Na ta način prilagojena spletna stran je pregledna in razločna, meniji pa enostavni za uporabo.

Na vrhu spletne strani www.btc-city.com je v kodi dodana povezava, ki jo bralnik za slepe in slabovidne zazna sam. Do strani lahko obiskovalci dostopajo tudi prek povezave http://btc.esova.si/slo/ ali z uporabo standardiziranih bližnjic (npr. v brskalnikih Mozilla in Internet Explorer: alt+shift+h)

Spletno mesto www.btc-city.com je v letu 2011 skupno obiskalo preko 600.000 različnih uporabnikov. V Sloveniji je sicer prek 10.000 slepih in slabovidnih ljudi, 25 odstotkov uporabnikov spleta pa je vizualno ali slušno oviranih.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi