Danes se v BTC City-u odvija prva preizkušnja letošnjega že tradicionalnega 31. Maratona Franja BTC City Museeuw Classic. Kolesarske preizkušnje Maratona Franja BTC City bodo letos potekale skozi tri tekmovalne dni. Ena izmed ključnih novosti letošnjega Maratona Franja BTC City je tudi kronometer, disciplina cestnega kolesarstva, kjer se tekmovalci spopadejo z uro. Dogodka se je udeležil tudi Gilberto Simoni, nekdanji italijanski profesionalni kolesar.

Težka kolesarska preizkušnja je še toliko pomembnejša, saj je tudi v letošnjem letu Maraton Franja BTC City Museeuw Classic del UCI World Cycling Toura. Vožnja se tako šteje za državno prvenstvo v vseh kategorijah in se jo bodo poleg rekreativnih kolesarjev udeležili tudi najboljši domači in tuji kolesarji.

Vožnja na čas se odvija na 18,6 km dolgi krožni progi, ki se prične pred Kristalno palačo v BTC City-u, poteka pa po Šmartinski cesti, se nadaljuje v dolžini dobrih 4 km naravnost do križišča s Snebersko cesto, kjer se na semaforju zavije levo proti Šentjakobu. Na semaforju v Šentjakobu se zavije desno in se nadaljuje vse do prvega krožišča v Dolu, kjer se tekmovalci obrnejo in vrnejo po isti trasi.

Tekmovalce v spremljevalnem vozilu kronometra poleg vodje prireditve Gorazda Penka spodbujata tudi Jože Mermal, predsednik organizacijskega odbora Maratona Franja BTC City in predsednik Uprave družbe BTC ter kolesarska legenda Gilberto Simoni. Italijanski profesionalni kolesar poznan pod nadimkom ”Gibo” je v svoji 17 letni poklicni karieri dvakrat osvojil zlato lovoriko Dirke po Italiji. V svoji 17 letni karieri je kot pravi sam spoznal: »Strasti ne moreš opisati, lahko jo samo doživiš!« Čeprav imajo udeleženci letošnjega kolesarskega maratona različne ambicije smo prepričani, da je strast do športne aktivnosti in zdravega načina življenja skupna prav vsem udeležencem letošnjega Maratona Franja.

Družba BTC, ki je generalni pokrovitelj Maratona Franja BTC City Museeuw Classic, vabi prav vsakogar na letošnji praznik kolesarstva, ki se z današnjim dnem komaj začenja. V soboto ob 16. uri vabimo vse družine na 25-kilometrski E. Leclerc Družinsko-šolski maraton Kluba Polet za vsakogar, ob 16.30 pa sledi Generali Preizkušnja za otroke – 1.450 m dolga krožna vožnja po BTC Cityju.

Nedeljski start 156-kilometrske preizkušnje bo ob 9. uri pred Kristalno palačo v BTC Cityju. Proga bo potekala po klasični progi od Ljubljane, Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, Kladja, Sovodenj, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane. Ob 10.30 se bodo kolesarjem na 97-kilometrski progi od Ljubljane, Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucine, Gorenje vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane pridružili udeleženci Malega Maratona Franja BTC City.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&