Jože Mermal, predsednik uprave BTC: ″V Sloveniji imamo 220 občin, med njimi imamo najbolj pogumnega župana, ki se je skupaj z občinskim svetom odločil, da bo skakalkam za novo sezono podaril novo skakalnico na Ljubnem. To je izjemen objekt. Veselimo se novosti. Priprave izvrstno tečejo. Skupaj s predsednikom organizacijskega odbora Rajkotom Pintarjem ter Petro Horzan in Mojco Hrženjak, ki skrbita za marketing, vse teče v pravo smer. Tudi s Smučarsko zvezo Slovenije zelo dobro sodelujemo. Skakalkam želim res krasno sezono ter kakšne stopničke na domači tekmo. Tako bo resnično velika ‘fešta’ na Ljubnem.″

Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in NK: ″Zunaj ne diši po zimi. En teden po fantih boste pričeli svetovni pokal tudi dekleta. Želim jim, da bi imele lepši vikend, kot je bil prejšnji v Kuusamu. Naj prva tekma v sezoni pomeni reklamo za skoke in ne obratno. Na Lillehammer imamo lepe spomine, zato si želim, da sezono pričnemo tako kot lansko ter v sezoni dosežemo še kakšno zmago. Nimamo svetovnega prvenstva, nimamo olimpiade, svetovni pokal je priložnost, da ekipa postane homogena. Menim, da je dozorela v celoti. Strokovno vodstvo je opravilo dobro delo. Lahko rečemo, da smo ob moški dobili še zelo močno žensko ekipo. Županu in Jožetu Mermalu se zahvaljujem za nov objekt na Ljubnem.″

Jožko Križan, direktor SZS: ″Pričel bo z enim izmed utrinkom izpred desetih dni, ko sem imel čast poznati direktorico svetovnega pokala Chiko Yoshido. Prva beseda, ki jo je spregovorila z menoj, je bila Ljubno, nato so besede šle naprej v lepo pohvalo in sodelovanje tako BTC-ja kot lokalne skupnosti. Na tem mestu bi se bi se vsem zahvalil, kar prispevajo, da ima dogodek na Ljubnem takšno težo. Za naša dekleta bo to eden izmed vrhuncev sezone. Zaželel bi jim le to, da pripravljalno obdobje prenesejo na tekme. Naj jih energija fantov iz Klingenthala ponese daleč v skoke.″

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno ob Savinji: ″Veselimo se vas na Ljubnem. S ponosom gradimo nov skakalni center na Ljubnem. Pričakujemo nekoliko širšo pomoč, saj smo trenutno v financiranju sami. Želimo si podporo tudi države. Menim, da skupnimi močmi lahko naredimo center, ki bo v ponos celotni Sloveniji, tako kot je to Planica pri fantih. Naši občani in občanke vas prisrčno vabijo na Valentinovo na odlično zabavo. Poskrbeli bomo za odličen ambient. Popolnoma zaupam našim tekmovalkam, da bodo prikazale odlične skoke ter skupaj nadaljujemo tradicijo najboljšega in najlepšega tekmovanja v svetovnem pokalu za dekleta.″

Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno: ″Lahko bi imeli tudi torto z desetimi svečkami. Februarja bomo organizirali 10 tekmo na najvišjem svetovnem merilu. Pet jih je bilo v okviru celinskega pokala, letos pa bomo gostili peto tekmo svetovnega pokala. To ni velika številka, vendar za tiste, ki smo od samega začetka, je bil to izreden napredek. Tako v organizacijskem kot tehniki skakanje deklet. Priprave potekajo po načrtu. Veselimo se tekme na novo skakalnici. Za vse bo delo lažje, saj bo stadion pričel dobivati moderne pogoje. Vabljeni na Ljubno.″

Špela Rogelj: ″Dobro sem se pripravljala, sem pa imela čez poletje manjši čas krizo. A zdaj so skoki na visokem nivoju, danes smo skakali v Planici in sem zadovoljna s formo.″

Katja Požun: ″S svojimi skoki nisem še zadovoljna, predvsem pa želim pozabiti lansko sezono, ko mi res ni nič šlo.″

Ema Klinec: ″To bo moja prva zima po povratku po poškodbi. Poletne priprave so bile zelo dobre in komaj čakam, da gremo na prve tekme, saj sem dokazala, da lahko tudi zmagam.″

Maja Vtič: ″Dobro sem pripravljena, tako kondicijsko, kot psihično. Tudi z opremo je vse v redu, tako da se že veselim prvih tekem.″

Urša Bogataj: ″Še vedno iščem tisto konstantnost, a upam, da jo bom po teh treningih na snegu kmalu dobila, tako da bom lahko posegla po čim višjih mestih.″