Majhna škatla za velik nasmeh

Ideja projekta je preprosta: izdelaš majhno škatlo, jo okrasiš, napolniš z darili in odneseš na zbirno mesto. Božičkova oziroma tvoja pot se začne tako, da se najprej registriraš na spletni strani, tam pa si izbereš otroka, ki ga želiš obdarovati.

Škatlo odnesete na enega izmed številnih zbirnih mest po Sloveniji, prostovoljci pa bodo tvoj paket dostavili.

Projekt združuje dobrodelnost in ustavarjalnost

Pri okraševanju škatle pa tudi pri drobnih malenkosti lahko uporabimo domišljijo in ročne spretnosti. Projekt Božiček za en dan nam namreč daje priložnost, da poleg škatle podarimo tudi del sebe. Bodite kreativni, reciklirajte star papir, okrasite škatle s slikicami, risbami, kolažem, nalepkami. S tem boste ustvarili unikatno škatlo, ki lahko še leta in leta služi kot nekakšna skrinja majhnih zakladov. Organizatorji so na spletni strani zapisali, da naj bi vsaka škatla vsebovala nekaj za cartanje, kot je plišasta igrača, izdelek osebne higiene, šolsko potrebščino, igračo, kos oblačila in sladkarije. Če niste vešči obdarovanja, je na spletni strani že pripravljen seznam darilc, ki jih imajo otroci najraje.

Po zgledu iz tujine

Projekt se zgleduje po projektu Santa Shoebox, kjer že več let obdarujejo otroke. V njem sodeluje več kot 900 organizacij v Južnoafriški republiki. Letos bo darilne škatle prejelo skoraj 120 tisoč socialno ogroženih otrok iz različnih koncev te z rasno nestrpnostjo in revščino prežete države, božički pa prihajajo iz vseh koncev sveta. Savina Goličnik se je nad projektom navdušila, ga pripeljala v slovenski prostor in ga za božič 2012 prvič izvedla. Prvo leto so obdarili 225 otrok iz Slovenije in Bosne. Letošnje božične praznike pa bo svoja darila odpiralo več kot 1000 otrok.

>>Uradna spletna stran