Društvo za trajnostni razvoj Sobivanje je v sodelovanju z družbo BTC ter ob podpori Olimpijskega komiteja Slovenije že četrtič organiziralo natečaj »Spodbujamo prijateljstvo«. Tema natečaja, ki je otroke v vrtcih in osnovnih šolah spodbujal k kreativnemu izražanju in raziskovanju lastnega razmišljanja, je bila pozitivna misel o pomenu in vrednosti prijateljstva ter mejah le-tega, letošnja novost pa je posebna nagrada Naj prijatelj – Fair Play.
Otroci iz vse slovenskih vrtcev in osnovnih šol, skupaj jih je bilo kar 2.800, so tudi letos z navdušenjem sodelovali in do konca marca ustvarili številne risbe, likovna dela in fotografije, s katerimi so izrazili svoja razmišljanja, ter spletli ogromno novih prijateljskih vezi. Natečaj je potekal v marcu, komisija bo te dni pregledala vsa prijavljena dela in izbrala najboljša, avtorji zmagovalni del bodo nagrade prejeli na treh zaključnih regionalnih dogodkih, ko bodo javno razglašena njihova imena, prejeli pa bodo tudi privlačne nagrade.

  • 15. aprila 2016 bo ob 10. uri v BTC City Murska Sobota razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj sodelujočim iz Pomurske, Podravske, Savinjske in Koroške regije,
  • 22. aprila 2016 bo ob 10. uri v BTC City Novo mesto razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj sodelujočim iz Spodnje Savske in JV Slovenije,
  • 20. maja 2016 pa bo ob 10. uri na Festivalu Sobivanja v BTC City Ljubljana razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj sodelujočim iz Osrednjeslovenske, Primorske, Gorenjske in Zasavske regije.

Na dogodku bodo organizatorji mentorjem oziroma koordinatorjem projekta izročili tudi potrdila o udeležbi in izvedbi natečaja, vsi sodelujoči pa bodo prejeli še posebna priznanja.

Nada Pavšer, predsednica društva Sobivanje, je navdušena: »Natečaj zdaj že postaja tradicionalen in kot vsako leto, smo ga tudi letos nadgradili, tokrat s kategorijo Fair play oziroma poštena igra. Vesela sem, da otroci prepoznajo pošteno ali nepošteno igro in se tudi primerno odzovejo, okolica pa je tista, ki njihovo reakcijo potrdi ali zavrne. Glede na to, da se za odrasle pogosto zdi, da »so izgubili kompas«, je toliko lepše videti otroke, še vedno soljudi gledajo z dušo in srcem.«

Natečaj in razstavo bo omogočila družba BTC skozi strateški projekt Misija: Zeleno, ki poudarja odgovoren odnos do okolja. Projekt namreč združuje različna področja, od okoljevarstva, znanosti, izobraževanja, zdravstva, športa, do kulture in humanitarnih dejavnosti. Poleg tega vključuje tudi investicijska vlaganja za vzpostavitev bolj zelenega življenja v naši prestolnici. Vse projekte v BTC-ju izvajajo v partnerskem duhu, zato podpora projektu Spodbujajmo prijateljstvo tudi letos ni naključna.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

  • T: 01/585 13 15
  • E: maja.oven@btc.si