Vsakoletni dogodek, ki ga prireja Kolesarska zveza Slovenije, je namenjen podelitvi priznanj za izjemne uspehe minule tekmovalne sezone na področju slovenskega kolesarstva. Med letošnjimi nagrajenci, ki so zaznamovali slovensko kolesarstvo v tekmovalni sezoni 2016, je bila tudi ekipa BTC City Ljubljana.  

Poseben dosežek je že to, da ima Slovenija žensko poklicno kolesarsko ekipo, ki je izmed vseh slovenskih kolesarskih ekip dosegla največje uspehe v svetovnem merilu in zato bi si poleg priznanja za posebne dosežke zaslužila tudi priznanje za najboljšo slovensko ekipo v 2016.

“Ekipa BTC City Ljubljana že tretje leto zapored stopnjuje tempo in osvaja zavidljive dosežke. Z nastopom na olimpijskih igrah v Riu, 7. mestom na svetovnem prvenstvu v Dohi in zmago dirke na ženskem World Touru ter številnimi drugimi uvrstitvami so si dekleta priborila mesto med najboljšo dvajseterico ekip na svetu (12. mesto na Women World Touru), kar je zgodovinski uspeh za slovensko kolesarstvo in slovenske blagovne znamke, ki so bile videne in promoviranje s pomočjo ekipe na največjih kolesarskih prireditvah na svetu (Madrid, Pariz, London, Qatar, ZDA, Flandrija, Kitajska….). S posamičnimi in ekipnimi uspehi nas razveseljujejo, ob tem pa krepijo ugled ekipe ter prispevajo k prepoznavnosti njenih podpornikov in Slovenije kot kolesarske države na slovenskih tleh in na globalni ravni, kot tudi k udejstvovanju žensk v športu. Prepričani smo, da nam bo ta zmagovalna ženska energija v ponos tudi v prihodnje,” so sporočili iz vodstva ekipe.

Vse od 2014, ko so Mestna občina Ljubljana, družba BTC in Kolesarsko društvo Rog in združile moči in ustanovile prvo žensko profesionalno kolesarsko ekipo v Sloveniji, dekleta presegajo pričakovanja. Z odličnimi predstavami je 13-članska ekipa navdušila na tisoče navijačev po vsem svetu tudi v tekmovalni sezoni 2016.


Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi