Letošnji Alive Step Up bo odvil 19. novembra v ljubljanskem BTC Cityju. Gre za tek po stopnicah na prepoznavne stavbe velikih mest po vzoru New Yorka, Chicaga, Dunaja, Singapurja in drugih. Tekači bodo od štarta do cilja premagali 479 stopnic in kar 21 nadstropij.

Zbrane so nagovorili Boštjan Gams, organizator in gonilna sila ŠD Alive, Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica Pediatrične klinike v Ljubljani in Filip Kržišnik ter Blaž Slanič iz F&B Acrobatics.

“Zahvaliti se moram sponzorjem, brez katerih tega dogodka ne bi mogli izpeljati. Da pa delamo dobro, pričajo Ljubljanske mlekarne, ki so poleg Alpskega mleka letos prisotne še z Ego Quark jogurtom,” je zbrane nagovoril Boštjan, ki se zaveda, da brez podpore tako sponzorjev kot tudi samega BTC Cityja ta dogodek ne bi bil mogoč.
Kar se tiče samega tekmovanja, je letos nekaj novosti. “Preselili se bomo pred ploščad ob Kristalni palači, s čimer bomo še bolj občutili njeno veličino. Prvič nas bo zabavala glasbena skupina, med kategorijami pa smo to leto posebno namenili še otrokom pod imenom Junior Step Up Alpsko mleko.” Sicer se bodo tekmovalci lahko pomerili v petih kategorijah in eni novi – Step Up BTC City, Ekstremni Step Up, Step Up Štafeta Klasika, Step Up Gasilci, Step Up Štafeta Gasilci in Junior Step Up Alpsko Mleko. Prijavnice so odprte do 13. novembra. Najboljše čakajo lepe nagrade. Med drugim buteljke Dulcis Mare podjetja Dulcis Gourmet, pokali, medalje in ostale praktične nagrade.

Še pred dogodkom bo tudi letos organizirano ogrevanje v Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer bodo tekmovalci in zdravniki tekli po 200 in nekaj stopnicah. Dogodek se bo odvil to soboto, 12. novembra ob 10. uri. “Pred tremi leti smo na Pediatrični kliniki začeli vzpodbujati hojo po stopnicah, preprosto zato, da razbremenimo dvigala za bolnike in zdravstveno osebje. Tako se je začela skupna pot s ŠD Alive. Spodbujanje hoje po stopnicah pomeni spodbujanje zdravega načina življenja, druženja, ko se srečujemo na stopnicah,” o začetkih pove Marolt Medenova.

Namen druženja je tudi dobrodelnost – vsako leto z zbranim denarjem ŠD Alive pomaga otrokom na Pediatrični kliniki. Letošnji izkupiček bo namenjen nakupu igrač. “Letos smo se odločili za igrače, saj se le te pokvarijo, polomijo, marsikatero igračo pa otroci odnesejo s sabo domov,” je obrazložila poslovna direktorica Pediatrične klinike. Prostovoljne prispevke bomo zbirali na obeh dogodkih, to in naslednjo soboto.

Kot vsako leto, ima tudi letošnji dogodek svoje ambasadorje, med katerimi sta Filip in Blaž  iz F&B Acrobatics. Tek na Kristalno palačo je, kot pravita sama, drugačen izziv, ki se mu z veseljem priključita. “Vedno stremima k drugačnim podvigom, zabavi in smehu. Midva že vidiva, kako bova plezala z glavo navzdol eden na drugem. Za naju bo to zabava, hkrati pa bova popestrila dogodek.”