Družba BTC je uvrščena med 0,7 odstotka podjetij v Sloveniji, ki so prejela zlato bonitetno odličnost AAA, ki jo v Sloveniji dosega zgolj 1.195 od vseh 163.642 registriranih podjetij. V splošni dejavnosti »H 52.240 Pretovarjanje«, v kateri je registriranih 249 (aktivnih) podjetij, je družba BTC edino podjetje, ki dosega standard zlate bonitetne odličnosti.

Pridobitev certifikata je perspektivno poslovno izhodišče, pa tudi odlično sporočilo bankam, poudarja Rajko Čvorovič, član uprave in finančni direktor družbe BTC: »Certifikat Zlate bonitetne odličnosti dokazuje, da družba BTC spada med najuspešnejša podjetja v Sloveniji in ima perspektivno zastavljeno strategijo razvoja. Je potrditev, da je družba BTC zanesljivo, kredibilno in nizko tvegano podjetje, ki uživa zaupanje svojih deležnikov, še posebej dobaviteljev, kupcev, bank in poslovnih partnerjev.«

Zlato boniteto odličnosti podeljuje bonitetna hiša Bisnode, ki ima večletno tradicijo podeljevanja certifikatov bonitetne odličnosti v 12 evropskih državah. Zlata bonitetna odličnost je nadpovprečna ocena za podjetja, ki bonitetno odličnost izkazujejo že tri leta zapored. Z njo bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje preko več kriterijev (npr. plačilna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost). Temelji na računovodskih izkazih in drugih poslovnih kazalnikih ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v prihajajočem letu.

Družba BTC se lahko pohvali z uspešnim poslovnim letom 2016, saj bo ustvarila za približno pet odstotkov več prihodkov kot leto poprej, čisti poslovni izid pa bo višji za dobre tri odstotke. Prihodnost in rast družbe BTC je neločljivo povezana s stabilnim finančnim poslovanjem, kar družbi omogoča, da brez težav financira tekoče obveznosti in ob tem zmanjšuje obseg posojil. Z odgovornim ravnanjem in premišljenimi poslovnimi odločitvami družba BTC prinaša pozitivne učinke poslovnim partnerjem, obiskovalcem in okolju, v katerem deluje.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

  • T: 01/585 13 15
  • E: maja.oven@btc.si