S sponzorstvom Svetovnega pokala in najboljših predstavnikov tega športa družba BTC ostaja eden ključnih podpornikov razvoja gimnastike v Sloveniji: prispeva k nemotenemu delovanju Gimnastične zveze Slovenije in telovadcem omogoča nastope na tekmovanjih najvišjega ranga že več kot dvajset let.

S podpisom sponzorskih pogodb je družba BTC izkazala podporo šestim telovadcem in šestim telovadkam. Ob tem je obnovila pogodbe z deseterico, ki jih je podpirala že lani. Med moškimi so Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Šilc in Luka Kišek, ženski del pa predstavljajo Teja Belak, Saša Golob, Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Špela Kratochwill. Na novo se jim pridružuje perspektivna dvojica: Jure Pavlica in Ivana Kamnikar.

»V družbi BTC podpiramo perspektivne in najuspešnejše telovadce v Sloveniji. V minulih tekmovalnih sezonah so nas navduševali z izjemnimi rezultati. Da bi lahko nadaljevali z vrhunskimi nastopi, potrebujejo ustrezne pogoje za priprave. S sponzorskimi pogodbami in podpiranjem Gimnastične zveze Slovenije omogočamo, da svoj čas posvetijo treningom in tekmovanjem. Prepričan sem, da bodo tudi letos postregli z dosežki, na katere bomo lahko ponosni,« pojasnjuje Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.

Družba BTC je tudi generalni pokrovitelj 13. Svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki bo med 12. in 14. majem v Kopru. Predsednik Gimnastične zveze Slovenije Ivan Levak pojasnjuje: »Gre za vrhunski dogodek Mednarodne gimnastične federacije (FIG), ki ga v Sloveniji organiziramo na Gimnastični zvezi Slovenije. Svetovni pokal bo združil najboljše telovadke in telovadce sveta. Ker je organizacijsko in finančno zahteven projekt, gre velik del zaslug sponzorjem, med njimi prav družbi BTC, ki gimnastične zgodbe omogoča že več kot dvajset let.«

Telovadec z uspehi na najvišjih tekmovanjih Sašo Bertoncelj, ki je v lanski sezoni osvojil sedmo mesto na Evropskem prvenstvu in prvo mesto na konju z ročaji v skupnem seštevku Svetovnega pokala 2016, je ob obnovitvi pogodbe poudaril: »Družba BTC me spremlja že od zgodnjih let moje kariere in mi je omogočila postopen razvoj v vrhunskega športnika. Takšno sodelovanje s sponzorji nam telovadcem omogoča, da se lahko brezskrbno posvečamo pripravam in posledično razbremenjeni finančnih skrbi nastopimo na tekmovanjih. Zato hvala družbi BTC; naj bo čim več takšnih podpornikov športa in športnikov.«

Družba BTC v okviru svoje družbeno odgovorne drže podpira številne športnike in športne organizacije z najvišjimi dosežki na nacionalni in mednarodni ravni. Za razvoj slovenske gimnastike si prizadeva že več kot dve desetletji. Pri tem ohranja podporo Gimnastični zvezi Slovenije, sponzorira posamezne telovadce, prav tako si je prizadevala za odprtje osrednjega vadbenega prostora – Gimnastičnega Centra Ljubljana. S svojo podporo družba BTC krepi zavedanje o pomembnosti aktivnega življenjskega sloga in prispeva h krepitvi športne kulture v Sloveniji.

 

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;