Program dodatnega podjetniškega izobraževanja BTC Campus letos že tretje leto zapored mladim iskalcem zaposlitve v Pomurju omogočil pridobitev podjetniških kompetenc, širitev mreže poznanstev ter jih opolnomočil z novimi veščinami. Cilj programa, ki ga je mladim omogočila družba BTC v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Mestno občino Murska Sobota, je izboljšati zaposlitvene možnosti mladih in jih motivirati za prepoznavanje kariernih priložnosti.

V Murski Soboti je 34 brezposelnih diplomantov starih do 30 let, ki jih je izbrala Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti, uspešno zaključila program BTC Campus. V okviru tega edinstvenega izobraževanja, ki ga je v treh letih v Murski Soboti skupaj zaključilo okoli 90 udeležencev, so mladi nadgrajevali znanje z obravnavo konkretnih poslovnih izzivov in dobrih praks. Letošnji program je mladim ponudil tudi vpogled v sodobne tehnologije in podjetniške pristope. Novo znanje in poznanstva so prispevala k okrepitvi samozavesti mladih, jih motivirala za iskanje kariernih možnosti ali jih celo spodbudila k razvijanju lastne podjetniške ideje.

»Vedoželjnost in sposobnost prepoznavanja priložnosti sta med ključnimi spodbudami, da mladi aktivno zagrizejo v razvoj kariere ali vstopijo v svet podjetništva. Veseli me, da smo v sodelovanju s partnerji projekta BTC Campus tudi letos skupini mladi pomagali okrepiti podjetniške in družbene veščine in izboljšati zaposlitvene možnosti. S projektom krepimo karierne priložnosti mladih diplomantov v Pomurju in prispevamo k zmanjševanju brezposelnosti mladih v naši regiji,« je ob zaključku BTC Campusa poudaril Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota.

Program je potekal v okviru šestih srečanj v prvem nadstropju BTC Cityja Murska Sobota. Udeleženci so znanje pridobili skozi 36 učnih ur, ki so jih izvedli predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani dr. Rok Stritar, dr. Blaž Zupan in Marjan Kramar. Ti so o programu povedali: »Kljub dosedanji praksi, da v BTC Campus sprejmemo 30 mladih, smo zaradi velikega zanimanja letos prvič omogočili izobraževanje 34 udeležencem iz Murske Sobote z zelo različnimi kariernimi interesi. Med njimi je kar nekaj takih, ki načrtujejo kmalu ustanoviti lastno podjetje. Na srečanjih smo se z mladimi intenzivno ukvarjali s kariernimi načrti, saj marsikdo kljub izobrazbi in izkušnjam ne najde delovnega mesta in je zato potrebna sprememba taktike pri iskanju želene zaposlitve. S pomočjo primerov in nalog smo razvijali podjetnost udeležencev, ki so za zaključek pripravili konkretne in na terenu preverjene predloge za razširitev ponudbe dogodkov v BTC Cityju Murska Sobota.«

BTC Campus, ki je tudi letos potekal hkrati tudi v Ljubljani, je dober primer povezovanja akademske sfere, gospodarstva in države. Uspešnost dokazujejo podatki, da se je od skupaj 210 udeležencev po izvedbi programa zaposlilo ali začelo svojo podjetniško pot več kot 80 odstotkov mladih. Številna pričanja zadovoljnih preteklih udeležencev kažejo, da so poleg ključnega znanja okrepili samozavest in dobili dodaten zagon za uresničevanje svojih kariernih ciljev.

 

Dodatne informacije

Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

BTC Campus opolnomočil že tretjo generacijo mladih v Pomurju

Foto : Foto: BTC