Letošnje leto je v petek, 18. maja 2018, v Adrenalinskem parku Atlantis, potekal že četrti Festival Sobivanja. Festival Sobivanja predstavlja zaključek trajnostnih projektov, ki jih društvo Sobivanje izvaja celo šolsko leto. Letošnje leto je bilo še posebej uspešno, saj je v projektih sodelovalo preko 55.000 otrok iz več kot 650 vrtcev in šol.

Na Festivalu Sobivanja so skupaj s partnerji (BTC City  Misija zeleno, Zelene doline, Agencija RS za varnost prometa, Geodetski inštitut Slovenije, …)  izvajali trajnostne delavnice na temo zdravega načina življenja, varnosti v prometu, skrbi za okolje in energetske učinkovitosti, Spodbujamo prijateljstvo.

Ob podelitvi nagrad so otroci uživali tudi v športnih igrah in animacijskem programu, ki ga je društvo Sobivanje pripravilo v sodelovanju s partnerji.

V društvu Sobivanje se trudijo razvijati pozitivno in dolgoročno vizijo za pravičnejšo družbo, čistejše, varnejše in bolj zdravo okolje. Udeležba otrok pri projektih in na zaključnem dogodku je vsako leto večja.

V družbi BTC se zavedajo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Podpirajo številne projekte in aktivnosti z zeleno in družbeno odgovorno noto, ki jih izvajajo v partnerskem duhu. Še posebej se posvečajo mladim, ki jih vidijo kot generatorje prihodnjega razvoja Slovenije. Družba BTC sodeluje v okviru projekta Spodbujajmo prijateljstvo. Razsežnost projekta kaže na to, da je spodbujanje prijateljstva med otroki, krepitev njihove ustvarjalnosti in vedoželjnosti o tej vrednoti nujno potrebno in koristno.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Festival Sobivanja 2018

Foto : Studio Bomba