19. in 20. oktobra 2018 se bo v BTC Cityju Ljubljana odvijal že 30. Festival nakupov in zabave. Festival bodo tudi tokrat spremljali ugodnejši nakupi in podaljšan delovni čas, trgovine bodo za obiskovalce namreč odprte med 9. in 21. uro, hkrati pa jih bo pričakal bogat otroški, športni in zabavni program na različnih prizoriščih. Najmlajše bo razveselila BTC-jeva otroška pravljica, pisan svet poln doživetij, starši pa se bodo zabavali v retro podeželskem slogu ob kulinaričnih dobrotah in glasbi.

Dvodnevni dogodek bodo ponovno zaznamovali popusti in ugodnosti, ki jih za obiskovalce pripravljajo ponudniki na območju. Seznam popustov bo dan pred dogodkom objavljen na spletni strani www.btc-city.com/fnz, najbolj neučakani pa se lahko naročijo na ekskluzivno e-direktno pošto (mailing) ter celoten seznam na svoje e-naslove prejmejo že jutri!

Poleg popustov bo festival popestrilo dogajanje za najmlajše. BTC-jeva otroška pravljica bo poskrbela za najboljšo otroško zabavo. Otroci bodo pred pokritim delom Dvorane A vstopili v svet zabavnih doživetij, poskušali sladke dobrote in se preizkušali v različnih spretnostih, ob čemer ne bodo manjkale niti poučne aktivnosti. Ker otroške pravljice ni brez vile, bo otroke obiskala čudovita Sladka vila, ki bo delila bonbone in se fotografirala z otroki.

Otroke bo pričakal raznolik nabor zabavnih in ustvarjalnih delavnic, med katerimi bo na voljo delavnica peke čisto pravih piškotov, Minicityjeva mini pekarna, izdelovanje kitajskih pismenk z Lingulo ter kreativne delavnice s trgovino Pri Levčku. V avlah Dvorane A bo izobraževalna pot Misija: Zeleno, na kateri se bodo otroci učili o varovanju našega planeta ter ob tem zbirali pravilne odgovore. Tisti, ki bodo obiskali vseh pet postaj in odgovorili pravilno na vprašanja, bodo na koncu poti lahko zavrteli kolo sreče, ki obljublja lepe nagrade. Na glavnem prizorišču se bosta predstavili še Mični gospodični, postavljena pa bo tudi Airtrack blazina, kjer se bodo predstavila različna gimnastična društva in Gimnastična zveza Slovenije. Otroci se bodo skupaj s starši lahko lotili še velikih XXL družabnih iger kot so spomin, mikado, križci in krožci ter druge. Takšen razburljiv dan je treba tudi obeležiti in deliti s prijatelji, zato bo v ta namen čakal obiskovalce spominski foto kotiček, kjer bo na voljo brezplačno fotografiranje.

Pod pokritim delom prizorišča pred Dvorano A bodo otroci oba dneva festivala med 17. in 20. uro lahko zaplesali v mini discu, ki bo po izgledu spominjal na čisto pravi disco, manjkala ne bosta niti mešalna miza DJ-a in mini oder za karaoke. Kot se za »pravi« disco spodobi, bo plesna dogodivščina na sporedu v popoldanskih in zgodnjih večernih urah. Z mladimi »žurerji« se bosta zabavala in plesala BTC-jevi maskoti Beti in Cej. Kino navdušenci se bodo lahko odpravili v mini kino v Dvorano A, kjer bodo na ogled kratke epizode risank, gledališke navdušence pa bo razveselila kratka predstava SiTi Teatra. Veselo bo tudi na Štorkovem igrišču Baby Centra, kjer se obeta pestro dogajanje za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili na spretnostnem poligonu s poganjalci in kolesi ter se družili ob igranju s plastelinom in xxl 4 v vrsto ter v nerf kotičku.
Na glavnem prizorišču bo petek med 15. in 18. uro ter v soboto med 11. in 15. uro aktiven košarkarski poligon, na katerem se bo moč preizkusiti v spretnostih z žogo s košarkarji KK Petrol Olimpija. Računalniški pristaši, stari med 7. in 15. let, so vabljeni v kotiček Digital School BTC City, lahko pa se podajo v ABC Hub v spodnjo etažo Emporiuma, kjer Digital School BTC City organizira brezplačne delavnice računalniških osnov in programiranja. Delavnice bodo potekale v petek od 16. do 19. ure in v soboto od 10. do 17. ure in trajajo po 60 minut. Ko bodo otroci in najstniki usvajali novo računalniško znanje, pa se starši lahko brezskrbno sami podajo po nakupih.

Poskrbljeno bo tudi za kulinarične navdušence in zabavo za odrasle. Na Trg mladih se bo pripeljal Beer Bulli, za oddih pa bodo postavljene kocke sena in odeje, ki bodo ob uživanju okusne hrane in pijače pričarale podeželsko vzdušje. V petek ob 22. uri bosta za zabavo poskrbela tudi DJ in Miro Todosovski. Na Trgu mladih bo oba dneva festivala potekala tudi brezplačna kontrola vida Optike Clarus. Na južnem delu Tržnice BTC City bodo obiskovalci z nakupom odličnih dobrot pri različnih ponudnikih hrane prejeli tudi kupon, ki ga bodo lahko pri pin-up hostesah zamenjali za glasbeno željo na jukeboxu ali igro na retro fliperju.

Celotni program Festivala nakupov in zabave v BTC City Ljubljana je objavljen na spletni strani www.btc-city.com/fnz. Prav tako bo na spletnem mestu dan pred dogodkom objavljen seznam popustov in ugodnosti. Najbolj radovedni pa se lahko prijavijo na ekskluzivno e-direktno pošto (mailing), s katero bodo popuste prejeli na svoje e-naslove že jutri, v sredo, 17. oktobra.

Festivalsko dogajanje se bo odvijalo tudi v ostalih BTC Cityjih, in sicer prav tako 19. in 20. oktobra v BTC Cityju Novo mesto ter BTC Cityju Murska Sobota.

 

Dodatne informacije

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Festival nakupov in zabave

Foto : Arhiv BTC