Ob zaključku tekmovalne kolesarske sezone so se slovenske kolesarke in kolesarji zbrali na že tradicionalni prireditvi v Podsmreki. Sezona se je 14. oktobra zaključila s kolesarsko dirko Velike nagrade Avtomojster, po tekmi pa je potekala še svečana podelitev priznanja Zlato kolo.

Že 18. Velika nagrada Avtomojster je bila letos naklonjena članicama ekipe BTC City Ljubljana, Urši Pintar in Poloni Batagelj, ki sta po naporni sezoni zbrali še nekaj moči in jo zaključili na stopničkah – Urša Pintar je zasedla prvo mesto, Polona Batagelj pa drugo.

Po dirki je potekala podelitev priznanja Zlato kolo 2018, ki so ga letos prejeli Primož Roglič v kategoriji Moški ELITE, Tadej Pogačar v kategoriji moški do 23 let in Eugenia Bujak v kategoriji ženske ELITE. Eugenia Bujak, članica ekipe BTC City Ljubljana in od letos tudi slovenska državljanka, je v letošnji sezoni ponovno blestela. Z odločnostjo in trdim delom je to leto že večkrat dokazala, da ji zmagovalne stopničke niso tuje, s prestižnim priznanjem Zlato kolo pa je svoji peti sezoni pristavila le še piko na i.

Nagrado je v imenu Eugenie Bujak prevzela Maja Oven, direktorica ekipe BTC City Ljubljana, saj se je Bujakova isti dan v dresu slovenske reprezentance borila na dirki Chrono des Nations v Franciji , kjer je osvojila odlično 7. mesto. Izjemna tekmovalka tako že nabira točke za olimpijske igre, ki bodo 2020 v Tokiu.

Iskrene čestitke!

 

Zaključek kolesarske sezone

Foto : Maja Oven in Facebook stran BTC City Ljubljana Team