BTC City Ljubljana bo ta petek in soboto, 17. in 18. maja, prizorišče 31. Festivala nakupov in zabave. Spomladanski festival bo poleg privlačnih popustov postregel tudi z zabavnim spremljevalnim programom, ki bo namenjen tako otrokom kot ostalim željnim doživetij. Na svoj račun bodo prišle tudi brbončice kulinaričnih navdušencev.

Dvodnevni dogodek bodo zaznamovali popusti, ugodnosti in presenečenja, ki jih za ljubitelje nakupovanja pripravljajo ponudniki na območju BTC Cityja Ljubljana. Seznam popustov bo dan pred dogodkom objavljen na spletni strani, tisti, ki se bodo na uspešen nakupovalni potep želeli pripravili vnaprej, pa se na isti strani lahko do torka, 14. maja, prijavijo na ekskluzivno e-pošto. Tako bodo na svoj elektronski naslov celoten seznam popustov prejeli že dan pred uradno objavo.

Poleg ugodnih nakupov bo v okviru festivala potekal pester otroški, športni, kulturni in zabavni program za vse generacije, ki se bo odvijal na različnih prizoriščih BTC Cityja Ljubljana. Najmlajši bodo lahko na osrednjem prizorišču, med Dvorano A in Tržnico BTC City, spoznavali različne poklice in obrti preko delavnic in animacij v svetu »malih mojstrov«, doživetje pa obeležili v foto kotičku. Med drugimi obrtmi se bodo lahko spoznali tudi s polaganjem keramike, kjer bodo izdelovali mozaike, puzzle, delavnico pa bo obiskal Six Pack Čukur. Lahko bodo tudi ustvarjali po kitajsko skupaj z Lingulo ali se udeležili delavnice Makedo, ki omogoča izdelavo različnih storitev in objektov iz odpadnih materialov. V Dvorani A se bodo lahko podali tudi po izobraževalni poti in si s pravilnimi odgovori na vprašanja prislužili praktično darilo na kolesu sreče.

V soboto bodo na glavnem prizorišču potekale tudi različne animacije z Baby Centrom, enim od pokroviteljev festivala, ki pripravlja zanimivo dogajanje za najmlajše na svojem že dobro poznanem Štorkovem igrišču. Tam se bodo otroci pomerili v spretnostnem poligonu s samokolnicami, se igrali s plastelinom in v peskovniku, sadili rože kot mali vrtnarji ali zaigrali XXL 4 v vrsto.

Malčki bodo navdušeni tudi nad dogajanjem v Minicityju, kjer bodo v soboto, 18. maja, čez cel dan potekale delavnice in aktivnosti ob svetovnem dnevu čebel in mednarodnem tednu družin. Na dogodku »Skupaj poletimo višje«, ki poteka v okviru projekta ‘Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto’, bodo na poučen in zabaven način spoznavali čebele in njihov pomen. V Dvorani A pri vhodu v Minicity se bodo odvili še trije zabavni koncerti: ob 10.30 koncert skupine Čuki, ob 11.30 bo zapel Ribič Pepe in RTV Slovenija, ob 16.30 pa sledi še koncert Roka Ferengja z Rok’n’Bandom.

Pred Dvorano A se bo širilo tudi pravo dalmatinsko vzdušje. Predstavila se bo namreč Hrvaška turistična skupnost, pri kateri bodo lahko obiskovalci spoznali sanjske kotičke Hrvaške, ki so odlična ideja za letošnji poletni oddih, manjkalo pa ne bo niti različnih lokalnih kulinaričnih dobrot in dobre zabave, za katero bo poskrbela dalmatinska klapa.

Na Trgu mladih se bo predstavila Nogometa hiša zabave s svojimi atrakcijami za otroke in odrasle, v kotičku Optike Clarus, ki je eden od pokroviteljev festivala, pa bodo obiskovalcem ponudili brezplačen pregled vida. Za dobro razpoloženje bo pred centrom optike v soboto poskrbel tudi DJ. Prav tako v soboto bodo navdušenci nad motorji lahko pred Yogi moto centrom pri Dvorani 6 preizkusili vožnjo z motorji Piaggio, Aprilia in Moto Guzzi, čelade Nolan in x-lite ter se pobliže spoznali z motociklom Moto Guzzi V85TT Enduro Premium. Za dobro počutje obiskovalcev bodo poskrbeli moto svetovalci in hostese.

Odlično sprostitev med nakupi bodo obiskovalci našli v Vodnem mestu Atlantis. Tam v dneh Festivala nakupov in zabave pripravljajo posebno ugodno ponudbo tako za kopanje v Svetu doživetji in Termalnem templju kot sproščanje v Deželi savn. V soboto, 18. maja, bo pestro tudi v Športnem centru Millenium, kjer bo potekal turnir za najmlajše Igrajmo tenis!. Turnir bo potekal tudi v nedeljo, ko se bo vzporedno odvijala še Teniška olimpijada, obiskovalci pa bodo uživali tudi v pestrem spremljevalnem programu z nagradnimi igrami sponzorjev in partnerjev Tenisa Slovenije.

Med nakupovanjem in raziskovanjem dogajanja se bodo lahko obiskovalci odpočili in okrepčali ob pestri ponudbi Kulinaričnega parka na južnem delu Tržnice BTC City. Tam bodo v ličnih lesenih hišicah ponudniki kulinaričnih dobrot pripravljali španske in azijske jedi, slastne hamburgerje in druge mesne jedi, fit menije in vegetarijanske dobrote. Ljubitelji žara bodo prišli na svoj račun v kotičku mojstrov žara Napoleon, kjer bo potekal prikaz pravilne uporabe žara in degustacija pripravljenih jedi.

Festivalsko ponudbo v Ljubljani bodo lahko obiskovalci v trgovinah raziskovali v petek in soboto med 9. in 20. uro, na Tržnici BTC City pa bodo ponudniki kulinaričnih dobrot odprti v petek med 8. in 18. uro ter v soboto med 7. in 17. uro.

Pester program nakupovanja, raziskovanja in okušanja v okviru Festivala nakupov in zabave bo prav tako v petek in soboto, 17. in 18. maja, potekal v BTC Cityjih v Murski Soboti in Novem mestu. V Murski Soboti bo v petek najbolj veselo ob 17. uri na otroškem rajanju, ki ga bo obiskala tudi Pujsa Pepa, v soboto pa se obeta prava glasbena poslastica s koncertom Nike Zorjan ob 11. uri in glasbenima gostoma, Manco Špik ter Isaacom Palmo, ki bosta s svojim nastopom popestrila žrebanje nagradne igre ob 17. uri. V Novem mestu se oba dneva festivala obeta sladkanje s palačinkami in pester program za otroke. V petek ob 17. uri jih bo razveselila otroška predstava, v soboto pa se bodo vrstili čarovniški in glasbeni nastopi, program pa bo zaokrožil ansambel Frančič ob 17. uri.

Več informacij o programu najdete na spletni strani BTC City.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Festival nakupov in zabave

Foto : Studio Bomba