Pretekli petek in soboto, 17. in 18. maja, se je v BTC Cityjih v Ljubljani, Murski Soboti in Novem mestu odvijal 31. Festival nakupov in zabave. Ta je več kot 170.000 ljubiteljem nakupovanja in doživetij iz Slovenije in tujine poleg bogatih popustov ponudil otroška, športna, kulturna in zabavna doživetja za vse generacije. Organizatorji so poskrbeli tudi za priložnosti za sprostitev in razvajanje kulinaričnih navdušencev.

Festival nakupov in zabave dvakrat letno modnim navdušencem, ljubiteljem zabave in kulinaričnih užitkov prinaša popuste, ugodnosti in doživetja, ki jih za obiskovalce pripravijo ponudniki na območju BTC Cityjev. »S pestrim programom nakupovanja, raziskovanja in okušanja v okviru Festivala nakupov in zabave želimo obiskovalcem BTC Cityjev ponuditi obisk, poln doživetij. Poleg nakupovalnih ugodnosti smo tokrat v ospredje spremljevalnega programa postavili najmlajše, ki so lahko oba festivalna dneva za svojo zabavo izbirali med številnimi zanimivimi in poučnimi vsebinami. Da so naši dogodki zastavljeni v pravi smeri, nam vsakič znova potrjujejo tako zadovoljni obiskovalci kot naši poslovni partnerji,« je ob dogodku izpostavil Miha Rakar, direktor BTC Cityja.

Veselo festivalsko dogajanje v BTC Cityju Ljubljana

Kljub slabemu vremenu je bilo veselo tako v trgovinah kot tudi na vseh prizoriščih. Posebej dobro so bile sprejete otroške vsebine, ki so privabile male nadobudneže različnih zanimanj in interesov. Na osrednjem prizorišču, med Dvorano A in Tržnico BTC City v BTC Cityju Ljubljana, so najmlajši spoznavali različne poklice in obrti preko delavnic in animacij v svetu »malih mojstrov«. Med drugim so se preizkusili tudi v polaganju keramike in izdelovanju mozaikov, pri čemer jim je pomagal 6pack Čukur. Ustvarjalna je bila tudi delavnica Makedo, na kateri so otroci izdelovali objekte iz odpadnih materialov. Z Lingulo so spoznavali še svet kitajščine, nova znanja pa jim je prinesla tudi izobraževalna pot, na koncu katere so se razveselili praktičnih darilc iz kolesa sreče.

Različne animacije za najmlajše so pripravili tudi v Baby Centru, kjer so se otroci na Štorkovem igrišču pomerili v spretnostnem poligonu s samokolnicami, se igrali s plastelinom, raziskovali peskovnik, sadili rože kot mali vrtnarji in se igrali XXL 4 v vrsto.

Pestro je bilo tudi v Minicityju, kjer so na dogodku »Skupaj poletimo višje«, ki poteka v okviru projekta ‘Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto’, na poučen in zabaven način spoznavali čebele in njihov pomen. 4.000 otrok se je razveselilo tudi glasbenega programa. Zapeli in zaplesali so ob koncertih skupine Čuki, Ribiča Pepeta z RTV Slovenija in Roka Ferengja z Rok’n’Bandom.

Glasba ni manjkala tudi pred Dvorano A, kjer je za dobro vzdušje ob predstavitvi Hrvaške turistične skupnosti skrbela dalmatinska klapa. Manjkalo ni niti lokalnih dobrot, ki jih je v petek pripravljal kuharski mojster Dragan Visković, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi sanjske kotičke Hrvaške.

Na Trgu mladih so lahko obiskovalci v kotičku Optike Clarus brezplačno preverili svoj vid, nato pa se zavrteli v ritmih glasbe, za katero je poskrbel DJ. Nogometni navdušenci so uživali v predstavitvi atrakcij Nogometne hiše zabave, moto navdušence pa je razveselil program pred Yogi moto centrom pri Dvorani 6. Tam so lahko preizkusili vožnjo z motorji Piaggio, Aprilia in Moto Guzzi, čelade Nolan in x-lite ter se pobliže spoznali z motociklom Moto Guzzi V85TT Enduro Premium.

Sprostitev med nakupi in zabavo so obiskovalci našli v ugodnih ponudbah kopanja, in savn Vodnega mesta Atlantis. Pestro je bilo tudi v Športnem centru Millenium, kjer je potekal turnir za najmlajše Igrajmo tenis!. V nedeljo se je vzporedno odvijala še Teniška olimpijada, obiskovalci pa so uživali še v pestrem spremljevalnem programu sponzorjev in partnerjev Tenisa Slovenije.

Za ljubitelje dobre hrane je bil najljubši kotiček Kulinarični park na južnem delu Tržnice BTC City. Tam so ponudniki kulinaričnih dobrot pripravljali španske in azijske jedi, slastne hamburgerje in druge mesne jedi, fit menije in vegetarijanske dobrote. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji žara. V kotičku mojstrov žara Napoleon so jim namreč pokazali, kako pravilno uporabiti žar, nato pa je sledila degustacija pripravljenih jedi.

Pester program tudi v BTC Cityju Murska Sobota in Novo mesto

Popusti in doživetja so pretekli petek in soboto zaznamovali tudi dogajanje v BTC Cityjih Murska Sobota in Novo mesto. V Murski Soboti je otroško rajanje popestril obisk Pujse Pepe, otroci so se razveselili tudi nastopa Nike Zorjan in glasbenih gostov Mance Špik in Isaaca Palme. Tudi v Novem mestu ni manjkalo glasbe, zbrane je namreč ogrel nastop ansambla Frančič, otroci pa so bili navdušeni nad sladkanjem s palačinkami in otroško predstavo.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Festival nakupov in zabave

Foto : Studio Bomba