Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, se je pretekli vikend že petnajstič zavihtel na kolo za dobrodelni namen. V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana je v petek, 24. januarja, ob 12. uri začel s 24-urnim kolesarjenjem. Kolesarjenje je spremljal dobrodelni duh, saj so se v času dogodka zbirala tudi živila z daljšim rokom trajanja za otroke iz socialno ogroženih družin. Pri kolesarjenju se je Marku Balohu pridružilo več kot 130 športnih navdušencev, skupaj pa so v okviru dogodka zbrali več kot 500 kilogramov hrane. Zbiranje poteka še vse do 31. januarja, vsa zbrana živila pa bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje poklonili izbranim družinam.

Že tradicionalno, petnajsto dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom je v Športni center Millenium pripeljalo številne navdušence nad poganjanjem pedal. Ti so se pridružili ultramaratoncu pri kolesarjenju na sobnih kolesih, med katerim so lahko virtualno potovali ob ogledu ekskluzivnih Jrobic Touring posnetkov Jureta Robiča in Marka Baloha iz kolesarskih dirk RAAM in DOS. Za popestritev je kar petkrat potekala tudi vodena spinning vadba pod vodstvom trenerja ŠC Millenium Mateja Bunderle.

Kolesarilo je več kot 130 udeležencev, manjkalo pa ni niti navdušenih navijačev, ki so pridne kolesarje, nekateri so kolesarili tudi 20 ur, spodbujali pri premagovanju kilometrov. Dogodek so obiskali in podprli tudi številni slovenski športniki in znani obrazi, med njimi Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Rok Klavora, Teja Belak, Tjaša Kysselef, Luka Terbovšek, Samo Jeranko, Nejc Žnidarčič, Andraž Jereb, Tim Toplak, Jure Košir, RK Krim, kolesarke mladinske ekipe BTC City Ljubljana, ekipi Radia Aktual in Alive Step Up ter drugi.

Ob dogodku je Marko Baloh izpostavil: »Da lahko kot športnik s svojim imenom pritegnem k sodelovanju na dobrodelnem kolesarjenju množico ljudi, mi zelo veliko pomeni. Poleg njihove podpore moji športni poti naredimo še veliko dobrega za otroke iz socialno šibkejših družin. 24-urni trening je hkrati tudi pomemben del moje priprave na prihajajočo kolesarsko sezono. Tako je ta dogodek zmagovalna kombinacija dobrega dela, vaje ter druženja z navijači in podporniki.« Marko Baloh je sicer na 24-urni kolesarski preizkušnji prekolesaril 873,9 kilometrov, pri tem pa je dosegel povprečno hitrost 36,41 kilometrov na uro. Med vožnjo je spil 20 litrov tekočine in zaužil 11.000 kalorij, pri čemer jih je porabil kar 14.600.

Maratonska kolesarska preizkušnja je bila letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Dobrodelni prispevek za udeležbo na kolesarjenju so bila namreč živila z daljšim rokom trajanja, hrano pa so donirali tudi navijači. Skupaj so v okviru dogodka zbrali preko 500 kilogramov hrane, zbiranje pa poteka še vse do petka, 31. januarja. Zbrana živila bodo namenili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, je ob tej priložnosti izpostavila: »Hvaležni smo za vsa prizadevanja Športnega centra Millenium,  Marka Baloha in vseh obiskovalcev dogodka, ki so s svojimi donacijami poskrbeli za izboljšanje življenja otrok. Pomoč in podpora, ki prihaja s projekti kot je dobrodelno kolesarjenje, je neizmerno pomembna v življenju tistih, ki vsak dan prenašajo bremena pomanjkanja. Hkrati pa dokazuje, da imamo skupaj moč izboljšati njihov vsakdan.«

Za kolesarje je na dogodku navijal tudi Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC, ki je ob tem poudaril: »Za družbo BTC je kolesarjenje ena najlepših zgodb. Preko podpore te športne discipline lahko uresničujemo sanje perspektivnih kolesarjev in kolesark, kot so članice ženske kolesarske ekipe ALE BTC Ljubljana in mladinske ekipe BTC City Ljubljana, razveseljujemo ljubitelje tega športa na Maratonu Franja BTC City, prav tako smo tudi dolgoletni podpornik ultra-maratonskega kolesarja Marka Baloha. Še posebej pa nas veseli, ko v okviru te zgodbe izboljšamo življenja mladih, zato vsako leto z veseljem podpremo 24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom.«

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

Foto : Studio Bomba