Družba BTC že več kot 20 let zvesto podpira razvoj slovenske gimnastike ter nadarjene gimnastičarke in gimnastičarje. Tudi letos, v letu kvalifikacij za olimpijske igre 2024 v Parizu, družba BTC ostaja generalni sponzor Gimnastične zveze Slovenije (GZS), saj je podpisala nove sponzorske pogodbe z organizacijo, njenimi sedmimi športniki ter s športnim klubom za ritmično gimnastiko.

Družba BTC Gimnastično zvezo Slovenije, klub za ritmično gimnastiko in športnike podpira tudi v letošnji sezoni. S tem pomembno prispeva k boljšim pogojem vadbe, uspešnejšemu delovanju klubov in izvedbi tekmovanj. Gimnastičarkam in gimnastičarjem pomaga, da se lahko brez skrbi posvetijo treningom, razvijajo svoj potencial ter na domačih in mednarodnih tekmovanjih posegajo po zavidljivih uspehih.

»V družbi BTC s ponosom že več kot 20 let podpiramo razvoj in promocijo slovenske gimnastike ter perspektivnih telovadcev in telovadk. Pri tej športni disciplini so v ospredju predanost, vztrajnost in agilnost – vrednote, s katerimi se lahko poistovetimo tudi sami.  Tudi v lanski sezoni smo videli, da se na krilih teh vrednot uresničujejo velike športne sanje. V letu 2022 smo beležili številne dosežke naših športnikov, med drugim je Ekaterina Vedeneeva postavila nov mejnik v ritmični gimnastiki z osvojenim 3. mestom na svetovnem prvenstvu, kar je bila prva slovenska medalja v tej disciplini. V letošnje leto, ki smo ga začeli z obeležitvijo 60-letnice delovanja GZS, in v novo gimnastično sezono tako vstopamo optimistični in pripravljeni na nove zmage,« je izpostavil mag. Damjan Kralj, predsednik Gimnastične zveze Slovenije in glavni izvršni direktor družbe BTC.

Družba BTC tudi v letu 2023 z osebnimi sponzorskimi pogodbami podpira sedem nadarjenih telovadk in telovadcev. Ti so Luka Bojanc, Anže Hribar, Lucija Hribar, Tjaša Kysselef, Ekaterina Vedeneeva, Zala Trtnik, ter Nikolaj Božič, ki se je letos prvič pridružil ekipi sponzorirancev družbe. V letošnjem letu v sklopu svetovnih prvenstev v športni in ritmični gimnastiki telovadce čakajo tudi kvalifikacije za poletne olimpijske igre 2024 v Parizu. Poleg podpore že uveljavljenih športnikov pa v družbi BTC nadaljujejo s podporo Kluba za ritmično gimnastiko TIM, katerega predsednik je eden najuspešnejših gimnastičarjev Mitja Petkovšek in v katerem od samega začetka prispevajo k uspešnemu razvoju ritmične gimnastike v Sloveniji.

 

Družba BTC nadaljuje z dolgoletno podporo slovenski gimnastiki

Foto : Studio Bomba